Тръгва кампания за приятелски мач между ЦСКА 1948 и новия румънски Стяуа

Публикувано на: 15.12.2016 11:42

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
За приятелски мач с новия клуб Стяуа се обявиха привържениците на ЦСКА 1948 в социалните мрежи. Вчера Министерството на отбраната в Румъния създаде нов клуб с името "Стяуа", който ще стартира от четвърта дивизия догодина и претендира за наследник на европейския шампион за 1986 г. Технически директор в клуба ще бъде легендарният нападател Мариус Лакатуш.

Феновете на ЦСКА 1948 виждат прилики между положението в Букурещ и това в София. На север от река Дунав има два отбора Стяуа - новосформираният клуб на военните и този на Джиджи Бекали, който официално се казва FCSB и който е припознат от една част от стелистите.

Червените запалянковци веднага излязоха с предложение да се организира приятелска среща между двата тима, започнали на чисто във футбола. Даже бе избрана подходяща арена - стадион "Градски" в Русе, където ЦСКА и Стяуа имат сериозно количество почитатели, пише sportal.bg.

Проспорт припомня, ча реализирането на такава идея е възможно най-рано през лятото. Новият Стяуа, начело с Мариус Лакатуш тепърва ще свормира и обиграва отбор за участие в следващия шампионат на румънското четвърто ниво.