Полковника посъветва Бекали за смеха

Публикувано на: 27.12.2016 17:31

Автор: Проспорт.бг

©prosport.ro
Адриян Бомбеску
В Румъния драмата "Стяуа" се разгаря с пълна сила. със сигурност Джиджи Бекали бе поставен до стената, особено с решението на Апелативния съд да смени името на клуба пи на администриращата компания.

Румънският милионер, по едни познати на тези ширини схеми, подпали скандал от друг характер, като предприе  свирепа атака към Мариус Лакатуш, който е съосновател на новия Спортен клуб на армията Стяуа, но сякаш прояви и сериозно неблагоразумие да атакува и легендарния централен защитник на стелистите и европейски шампион Адриян Бомбеску. човекът, за когото се твърди, че след вдигането на Купата на европейските шампиони е бил предложен избор. Или Полковник, или Министър на отбраната. Така той остава във фолклора с прякора Полковника.

Пред медиите Бекали твърди, че миналия четвъртък Полковника отишъл в двореца му да му иска 2000 евро и че ако не му ги даде то всички семейства ще преместят децата си в новия СКА Стяуа. Бекали дори отива в сапунен сериал и влиза в подробности, че Бомбеску бил отишъл с Лучиан Балан и станал пиянски разговор.

Днес обаче Адриан Бомбеску реагира на известния бизнесмен на Север от Дунав: "Пожелавам на Джиджи Бекали весели празници! Нека бъде здрав! Добре е да запомни, че който се смее последен, се смее най-добре. Не е никак лошо да си спомня кой съм. Аз съм онзи, който му намери играч за 150 000, а той спечели от него и ги сложи в джоба си 7 милиона евро."

Полковника напомня, че съвсем съвестно е открил за футбола Флорин Гардош от Сату Маре. Бомбеску бе треньор на Конкордия и даде път на състезателя от Сату Маре, а след разговор с Виктор Пицурка се стигна до трансфер на ниска основа. дори самият Бомбеску се съгласил да премине наставник на втория тим на Стяуа, като гаранция за качествата на състезателя. Според някои английски източници, трансферът дори е за 7.5 милиона евро, с договор за 4 години.

Очевидно в Румъния тепърва щех става горещо, но пък е сигурно, че СКА Стяуа със сигурност има подкрепата на държавни структури и правосъдие.

Днес пък стана известно от коментар на изданието "Спорт", че учредяването на Спортен клуб на армията Стяуа е било вдъхновено от модела на ЦСКА 1948. Освен това, освен армията, зад СКА Стяуа застават и много от световноизвестните легенди на румънския армейски клуб от генерацията на европейските шампиони.