ЦСКА 1948 обяви трима юношески национали

Публикувано на: 02.01.2017 17:35

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
От ляво надясно: Марио Йорданов, Кристиян Петров, Сава Савов
Трима юноши на вече фалиралия ЦСКА ще се присъединят към ЦСКА 1948, съобщава cska1948.bg

Става въпрос за Марио Йорданов, Сава Савов и Кристиян Петров.

Играчите вече проведоха няколко тренировки с тима и са оставили добро впечатление у старши треньора Валентин Илиев. По време на зимната пауза играчите се готвят по специален режим, изготвен от старши треньора. Тренират във фитнес-център под наставленията на Димитър Иванов, а в края на януари всички ще преминат медицински прегледи на групи в МБАЛ "Света София“ при д-р Христо Мазнейков и д-р Мариян Добрев.

След задължителните прегледи футболистите ще започнат зимна подготовка за втория дял от шампионата,
пише официалният сайт на армейците cska1948.bg

Проспорт.бг припомня кои са тримата оповестени нови от ЦСКА 1948. 

Сава Савов е роден на 7 юли 1996 година. Офанзивен полузащитник. В актива си има и мачове в професионалния футбол с екипите на ЦСКА и Локомотив ГО, съответно през сезони 2014/2015 и 2015/2016 година. Той е част от юношеските национални отбори на България от много силната генерация на набор 1996 година.

Марио Йорданов. Централен нападател, роден на 29 юни 1998 година. С два мача за ЦСКА и 2 гола през миналия сезон. Носител на Купата на България. Доскорошен юношески национал на юношеска възраст. Марио е и бивш капитан на тима на ЦСКА на неговия набор.

Кристиян Петров е отлично познат на публиката халф, роден на 26 февруари 1993 година. Има мачове с екипа на ЦСКА в А група още през сезон 2011/2012 година. През миналия шампионат игра за Септември и Царско село, през този бе част от Хебър през есента. Любопитен факт е, че през юни 2012 година ЦСКА договаря професионалните договори едновременно с Кристиян Петров и ... Христо Янев. Кристиян е бивш юношески национал.

Има висока вероятност тримата състезатели да не са единствените нови и да не са единствените армейски национали на България, които се връщат в ударния батальон на червените.

Забележка: Във фото колажа са използвани снимки от cska1948.bg, redpride.eu, viasport.bg