Проспорт готов с ново обучение на треньори

Публикувано на: 12.01.2017 14:09

Автор: Проспорт.бг

©dhnet.be
Катрин Майер, Изпълнителен директор на Чарлтън
Чарлтън ще продължи да партнира, при това с висок интензитет по програмата на Проспорт Медиа за подготовката на млади български треньори за работа с подрастващите. Това стана ясно на срещата между Управителя на Проспорт Петьо Костадинов-Полковника и ръководството на клуба, преди два дни.

Обученията ще бъдат минимум 3 в рамките на един шампионат. През април е следващият етап, когато за Източен Лондон ще заминат 4-5 наставници.

В същия клуб вече бяха на обучение и сертифицирани Мартин Цирков, Михаил Цоков и треньорът на вратари Димитър Димитров. Те имаха и шанса, в рамките на програмата, да се докоснат и до работата в Манчестър Сити

"Вашите момчета работиха много съзнателно и дисциплинирано, което направи отлично впечатление за всички. Оттук нататък за нас работата по тази програма ще бъде приоритет и удоволствие", каза на срещата Стив Айвъри, шеф на академията. По-късно със същия ентусиазъм за младите родни треньори говори и легендарният халф Сергей Балтача, който бе винаги близо и в помощ на нашите момчета през миналия октомври.

През последните две години Чарлтън бе шампион на 18 и 21 години, печели и Купата на Англия при подрастващите. Преди седмица пък продаде собствения си продукт Адемола Лукман. За родения през 1997 година нападател, мениджърът на "карамелите" Роналд Куман плати 10 милиона паунда, т.е. около 12 милиона евро, за да получи подписите на Изпълнителния директор Катрин Майер и играча. А представителният отбор е в Лига 1. Преди година и половина пък академията продаде Джо Гомес на Ливръпул за около 5 милиона паунда. Джо дебютира за мърсисайдци преди седмица.

През октомври, когато бяха обучавани тримата млади български треньори в Чарлтън, четирима други бяха  и получиха  сертификати в Ливърпул.

През декември Петьо Костадинов договори партньорство по програмата с гранда Фиорентина, а до две седмици ще се изясни точния период за обучение на българи в академията от Флоренция.