Голмайсторът Божилов: Мечтая за професионален футбол и Шампионска лига с ЦСКА 1948

Публикувано на: 20.01.2017 19:42

Автор: Проспорт.бг

©cska1948.bg
Георги Божилов
ЦСКА 1948 представя Георги Божилов. Той е на 17 години и е юноша на ЦСКА. Георги Божилов е голмайстор на отбора със своите 11 попадения в шампионатни мачове и още 3 в турнира за Купата на АФЛ.

Георги, разкажи ни от къде започва футболната ти кариера!

Започнах да тренирам в "Лъвчетата“, когато бях на 4 години. Тренирах там две години, след което се преместих в ЦСКА. Докато това стане имаше една пауза, защото не бях навършил необходимата възраст, за да се запиша в армейската школа. И така останах в ЦСКА до фалирането на клуба, след което продължих в ЦСКА 1948.

Кой ти е дал най-много в школата на ЦСКА?
Иван Атанасов, Антон Димитров и Веселин Ангелов. Тези трима треньори ми дадоха страшно много не само като на футболист, но и като на човек.

Кой те доведе в ЦСКА 1948?
През лятото ни събраха на лагер наборите '99, '98 и'97. Тогава още не бе ясна съдбата ЦСКА. След този лагер в Боровец ни съобщиха да си търсим други отбори, защото вече този отбор няма да съществува. Надеждата се появи, когато ни поканиха на Учредителното събрание на ЦСКА 1948 и без да се замислям, се съгласих да играя за този отбор.

Имаше ли предложения от преструктурирания клуб?

Да. Няколко пъти ми се обаждаха, но аз отказах.

Защо?
Защото това не е отборът, в който съм играл. Не бих се почувствал добре там.

Какво означава за теб ЦСКА 1948?
ЦСКА 1948 е едно голямо семейство. С всички момчета сме много добър колектив, разбираме се отлично. ЦСКА 1948 е чест, любов, страст.

Какво мислиш за идеята ЦСКА 1948 – отбор на феновете?
Този модел на управление ще постигне много, от нас зависи само да привлечем повече фенове. Това ще стане с добра игра и професионализъм. Публиката не трябва да бъде разделена, хората трябва да разберат, че ние сме истинският наследник на ЦСКА.

Какви са впечатленията ти от есенния дял от шампионата?
Впечатленията ми са много добри. Работи се много професионално. До сега не съм работил така и се надявам втория полусезон да бъде още по-успешен и да си вземем реванша срещу Конелияно.

Кой е най-запонящият се мач до момента?
Не е само един. Мачовете срещу Витоша Бистрица, Хебър, Левски-Раковски са запомнящи се за мен, защото срещу тези съперници имам общо 4 гола и 3 асистенции.

Какво искаш да постигнеш с ЦСКА 1948?
В близкото бъдеще се надявам да спечелим Купата на Аматьорската футболна лига, да спечелим първенството, а след няколко години да се върнем там, където ни е мястото – в Първа професионална футболна лига.

Как се мотивираш преди мач?
Обичам да слушам музика.

Коя е най-голямата жертва, която си правил заради футбола?
Лишавал съм се много заради футбола, но не се оплаквам. Радвам се, че хората около мен ме разбират и ме подкрепят.

За какво мечтаеш?
Мечтая да стана професионален футболист и да играя в Шампионска лига, а след края на футболната ми кариера да стана треньор.

Къде се виждаш след пет години?
В Първа професионална футболна лига с отбора на ЦСКА 1948.

Разкажи ми някоя забавна случка от съблекалнята
.
Един момент изпъква доста ясно в съзнанието ми. Полузащитникът ни Кирил Атанасов има участие в една реклама, когато е на 11 години. Той си я беше споделил в социалните мрежи и всички футболисти се събрахме да я видим. Беше много смешно да видим Киро на 11 години как се опитва да яде супа, от където тръгна и прякорът му – Супичката.

Коя е последната книга, която прочете?

В момента наблягам на уроците и нямам много време за четене на извънкласна литература. Последно прочетох книгата за Димитър Бербатов.

Какво ще пожелаеш на феновете?
Пожелавам им здраве и да продължават да ни подкрепят, защото ние имаме нужда от това.

ЗАБЕЛЕЖКА: Интервюто препечатваме от cska1948.bg с редакторска намеса.

ПЪРВИЯТ И ТРЕТИЯТ ГОЛ НА ВИДЕОТО СА НА ГЕОРГИ БОЖ ИЛОВ ПРИ ГОСТУВАНЕТО НА ЛЕВСКИ-РАКОВСКИ.