Разбрахте ли кой би Левски?

Публикувано на: 20.01.2017 20:49

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов- Полковника
Правя този коментар, не за да злорадствам от загубата на Левски. Не .Те знаят, че това не ме интересува. Пиша, заради българския футбол.

Срещал съм се Георге Хаджи. Но нямам отношения с него. Не сме кум и кумец.  Дори съм сигурен, че няма да се сети кой съм. Срещал съм се с треньори от академията на Хаджи. Бил съм и съм контактувал активно с момчета от различните формации от академията на Хаджи. Знам езика им и ми е лесно. Но те знаят и английски. Обучават ги. Бил съм на турнири с тях. Наблюдавал съм ги.

Много ценно ми е познанството с Изпълнителния директор на Виторул Констанца. Клубът на Хаджи. Неговият собствен. Не сме вадили хляб от нашия контакт, макар да им помагах активно Тони Силва да иде там. Агентът на португалеца се оказа алчен и го подведе.

Но познанството ми даде директна информация и възможност да проследявам развитието на един прекрасен проект, ръководен от можещи хора. Да не говорим, че Георги Хаджи, освен Марадона на Балканите, е и много умен за футболната динамика мъж.

Няма да ви занимавам с факта, че вече две дузини момчета от академията на Георге Хаджи са във водещи академии в Европа срещу солидно заплащане. Някои професионалисти.

Ще ви обърна внимание на няколко факта с образователна цел.

ПЪРВО. Виторул е лидер в румънския шампионат, който със сигурност е със значително по-високи спортно-технически и икономически стойности от нашия.

ВТОРО. От общо 35 картотекирани в първия и втория отбор на Виторул, 23 са собствени кадри.

ТРЕТО. Собствените кадри са със средна възраст 19,217391304 години. Т.е. 19,2.

ЧЕТВЪРТО. Средната възраст на отбора е 21,39 години.

ПЕТО. Има трима чужденци. Единият обаче е етнически румънец от Молдова. Алекс, който реализира на Левски е англичанин на 25 години, но с опит в румънския Поли Тимишоара, юноша на Манчестър Сити. Боли е французин на 23. Общо взето, старците не преминават границата на 25 в различните линии, около които се развиват своите от академията. Със сигурност най-много вдига възрастта Флорин Радой. Централният защитник е роден през 1985 година.

Миналия шампионат Виторул бе новак в елита, но игра в Лига Европа. През този - лидер.Започна ужасяващо - с една победа в първите 5 кръга. но се изправи.

И вече диктува! Сочи посоката.