Нашият Митко навършва 20 (ВИДЕО)

Публикувано на: 21.01.2017 22:24

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Димитър Митов
22 януари. Ден за празник на Димитър Митов. Младият български вратар на лондонския Чарлтън навършва 20 години. Талантливият българин има над 120 мача за всички формации до 23 години и точно 40 в групата за официалните мачове на представителния тим на лондончани.

Митко премина през всички формации на националните отбори на България в своята и по-горната възраст, за тима до 21 или представителния отбор покана не е получавал.

Талантът ме бе забелязан от германския гинат "Рьош", който го привлече сред официалните си състезатели с рекламен договор и произвежда ръкавици с неговия бранд в Англия.

Вратарят се прочу и със сензационния си гол от своята врата в двубой на тима до 18 години. Митов е 2 пъти шампион с тима до 18 и веднъж до 21.

Започва да играе в Козлодуй, откъдето преминава в Чавдар Етрополе. Носител е на Купата на Българския футболен съюз на 14-годишнв възраст, когато на финала срещу Черно море окончателно привлече вниманието на Агенция Проспорт.

Точно две години продължи наблюдението на неговото развитие, бе докладван и на тимове в Англия, като за да го набмлюдава в Етрополе пристигна Директорът на академията на Нотингам Форест и сегашен Футболен директор на академията на Ливърпул - Ник Маршал.

На два пъти по две седмици бяха правени изключително интензивни тестове на играча от знаменития Стив Сътън, който го одобри за Форест. Анализ на Проспорт за развитие обаче го изпрати в Чарлтън, където директор по това време на академията беше легендарният Пол Харт, един от създателите на Висшата лига на Англия.

Оценка на британските специалисти преди две години постави българина в ТОП 3 на най-добре играещите с крака вратари на неговата възраст в света.

Желаем здраве на Митко, хубав празник, успешна и дългогодишна кариера!