Проспорт има водач на треньорите за Чарлтън

Публикувано на: 22.01.2017 12:18

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Александър Капитански
Роденият през 1985 година Александър Капитански ще бъде водач на групата млади български треньори за специализация в лондонския Чарлтън през април. Продължава селектирането на наставниците, като Проспорт държи да се спазва принципа да се дава път на момчета от по-малки български академии, които е почти невъзможно да получат шанс да се докоснат до водещите методики за работата с подрастващите в Европа.

Сашо е възпитаник на Националната спортна академия "Васил Левски", треньор по футбол с магистратура "Спортен мениджмънт". Широката публика го познава и като гост-коментатор на английския шампионат. Притежава професионално ниво на треньорска квалификация, лиценз UEFA "B".

Капитански е наставник на децата, родени през 2005 година в академия RD Sport. Софийският център за обучение по футбол на деца е създаден от Румен Джабарски. Заниманията с подрастващите са на базата на Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски”.Освен Капитански, за развитието на младите играчи се грижат известният кондиционен специалист, Главен асистент Евгени Йорданов, бившият халф от префосионалния футбол Траян Радулов, треньор на вратарите Мариян Ангелов и асистент-треньор в целия процес Георги Ангелов.

До края на месеца Проспорт ще оформи окончателно групата, която ще бъде трета поред от програмата на агенцията за развитие на млади треньори.