Българските треньори чуха "Welcome!"

Публикувано на: 25.01.2017 20:58

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Александър Капитански
Преди минути шефът на академията на лондонския Чарлтън потвърди писмено за Агенция Проспорт Медиа, че новата група млади български треньори ще преминат обучение от 3-и до 9 април 2017 година.

Групата ще е ясна следващата седмица. Тече подбор на млади кадри. Водачът вече е известен и съобщихме за него. Това е треньорът на децата, родени 2005 година на академия RD Sport от София Александър Капитански. роденият през 1985 година треньор е с професионален лиценз UEFA "B", владее и отлично английски език. Останалите наставници почти сигурно няма да са от столицата.

"The coaches are welcome to attend in April. Arrival on April 3rd – 9th would be the most convenient dates..." се казва в уточняващото писмо на Стив Айвъри.

Преди две седмици Айвъри изрази своята симпатия към младите българи и изрази възхищението си от динамичната работа на първата група наставници по програмата за достъп до обучение на Проспорт. Тя бе на квалификационен курс в Чарлтън през октомври, миналата година. Именно тогава, на срещата с управителя на Проспорт Медиа той отвори широко вратите за следващи групи обучаеми.

Припомняме, че Чарлтън е известен със своята силна продуктивност, като само за година продаде по един играч от родените през 1997 година на грандовете от Ливърпул. Джо Гомес на мърсисайдци, а преди 3 седмици Адемола Лукман на Евертън за 10 милиона паунда. 19 годишният Лукман вече влезе на два пъти от резервната скамейка, като още при първото си появяване за 1 минута от редовното време вкара зрелищно на Манчестър сити при погрома с 4:0 в 21-ия кръг на Премиер лигата.