Валентин Илиев обяви вълнуващи селекционни новини от лагера на ЦСКА 1948

Публикувано на: 28.01.2017 18:08

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
ЦСКА 1948 публикува на профила си във Фейсбук винаги неприятното съобщение за раздяла, но то е част от футболната игра и живия живот. Ето и текста на съобщението:

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Валентин Илиев освободи трима играчи. Става въпрос за защитника Алекс Илиев и полузащитниците Пенчо Гичев и Мартин Нинов.

Ръководството и спортно-техническият щаб на ЦСКА 1948 благодарят на Алекс, Пенчо и Мартин за приноса им към отбора и им желаят много успехи занапред.

След днешната тренировка футболистите на ЦСКА 1948 получиха един ден почивка и от понеделник подновяват двуразовите занимания.

Проспорт припомня, че Мартин Нинов игра, като ляво крило, често не бе сред титулярните 11, но се отличава с много сериозна бързина, техника и пас. През есента Марти вкара и два шампионатни гола, отличи се с асистенции. Впечатляващо бе, че той, със сигурност най-ниският на терена, реализира първия от двата гола с глава.

Алекс Илиев е централен защитник. Стартира сезfно силно. Също се отличи с безкомпромисна смелост в знаковия мач срещу БМ спорт, но постепенно изпадна от борда.

Пенчо Гичев е доказано талантлив играч. Присъедини се много по-късно към отбора, дори вкара гол. Но при него е видно, че по независещи от него или някой друг причини често получава непредизвикани контузии. Известно е, че полетът на габровеца към големия футбол бе прекъснат и от операция на предни кръстни връзки, точно когато започна да блести в Берое.

Трудни решения за Валентин Илиев, но в такива моменти е въпрос на много сериозна вътрешна сила и характер да го направиш. Още по-голяма да носиш отговорност за това.

Освен ръководството на ЦСКА 1948, Проспорт стиска палци от сърце на момчетата и им благодари, че бяха част от началото на една футболна лудост. Защото е лудост да играеш за Чест в клоака от лъжи и безчестия.