До Герджиков и Радев за два стадиона!

Публикувано на: 29.01.2017 09:26

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов- Полковника
С ясното съзнание, че няма да ме чуят и че ще бъде издигната линията "Мажино", за да се постигне ограничен достъп, все пак ще напиша няколко реда до президента и служебния премиер. Заради хатъра.
 
Уважаеми господин Премиер,
 
Гласувал съм за вас. Е, не в политиката. Гласувах да бъдете мой ръководител, като член на Управителния съвет на ЦСКА. Факт, поради който каквато и да я свършите, заради собствения си рахатлък, не мога да бъда краен към вас. 
 
Ще отбележа  обаче, че Вие не се справихте с дисциплината на 240 депутата, та не разбирам точно как ще бръкнете в клоаката на мафията. Дори да работите по 240 часа, без прекъсване с 24 часа почивка между тях. Но имам нещо в ръкава. Защото политическото помилване пред камерите и умилената подбрана публика, няма как да ви донесе очаквания от инженерите политически подем, ако все пак не хванете бримка. И все нещо да разплетете. Но така, че да се чуе.
 
Ето две опорни направления, в дирите на които ако влезете, ще хванете работа за по един чорап с права плетка. В съответните министерства. Гарантирам ви мощен обществен отзвук и ранена мафия.
 
Първо направление:
 
1. Проверете има ли мащабно построена трибуна на знаков български стадион, без нито едно строително разрешение! Спомням си, че по времето на "Титан", на база "Панчарево", бяха извършени мащабни ремонтни дейности в съблекалните, възстановителния център, офис и сервизни помещения, без да се излиза от архитектурната черупка, но контролните органи накараха ЦСКА да разруши всичко, поради отсъствието на разрешителна документация.
2. Кой е собственик на имота и поради какви причини не е упражнил контрол?
3. Кой и по какви причини е задължил да извършва строителни дейности компания от най-висок клас, без наличието на окомплектована и до днес строителна документация?
4. И накрая - кой и с какви капитали финансира строителните дейности?
 
Второ направление за червено чорапче:
 
1. Кой и с каква мотивация прекрати договора на ПФК ЦСКА АД на 13 юли 2016 година?
2. Управлявали ПФК ЦСКА АД водили ли са ПФК ЦСКА АД умишлено към фалит?
3. Държавните органи и институции съдействали ли са за влизането на ПФК ЦСКА АД във фалит и в чия полза?
4. Нарушени ли са умишлено интересите на държавата, нейните данъкоплатци и акционерите с фалита на ПФК ЦСКА АД и кои са отговорните пред законите, съответни първи стъпки?
5. Предоставен ли е държавен спортен имот, без спазване на процедурата за публична държавна собственост, на частен субект с неустановена устойчиво самоличност в правния мир?
6. Кои икономически основания са причина за апортирането на държавен спортен имот в Национална спортна база ЕАД, съответно увеличаването на капитала на НСБ, налични ли са частни интереси, конфликт на интереси и т.н.?
 
Уважаеми господин Премиер, Вие сте Професор, от творческите усилия на който си вадим хляба. Имам предвид Търговския закон. Ваше достойно дело. Поради това съм сигурен, че повече подсказвания не са нужни и само един Ваш асистент ще бъде в състояние за краткото време, в което поехте ангажимент да не трошите хатър, да си осигурите политически рахатлък, защото ще разплетете чорапчета основно в неспортно направление. Но едва ли е нужно да го констатирам. Вие знаете прекрасно. И Ви гарантирам, че това което сте почнали, ще съсипе плана и ще успеете.
 
Уважаеми господин Президент, уважаеми господин Главнокомандващ Въоръжените сили на Република България,
 
Ударете по масата и помогнете на дипломатичния и силно пресметливия служебен премиер! Знам отлично, че националният капитал не е приватизиран, той се преразпределя периодично от политическите инженери в бункерите за политическо инженерство. В дворци и сараи. В имения и покои.
 
Безброй пъти, много преди изобщо някой да знае, че ще влезете в политическия театър, съм гледал Вашия висш пилотаж. Като човек, който обожава авиацията. Затаявал съм дъх и съм качвал адреналин в положение седнал, от Вашата кобра и следващ свредел с машина, която би трябвало да не го изпълнява.
 
Но около Вас вече е терариум. Много ми се иска да вярвам, че контролирате тези които, подсвирват на кобрите и ги вдигат, съответно прибират в тъмното! Подсказах на господин Герджиков да пипне твърдо сред управлявалите в ПФК ЦСКА АД, като си давам сметка, че плътно до Вас е човек, който не съм сигурен, че няма да реагира на някой от онези със свирките за кобри и да парира, ако все пак някой покаже ентусиазъм за проверка..
 
Сигурен съм, че на церемонията по Вашето встъпване, всички, които не са били с напрежение на очните дъна са забелязали коронацията. Не използвам коронацията случайно.
 
Имам нехигиеничната участ да познавам Румен Овчаров от края на 70-те години на миналия век. Вчера гостуваше в телевизия. Той много обича. Не го гледах. Но рекъл, че хората го питали кой е спечелил изборите. Кандидатът на БСП, ГЕРБ или НДСВ. Коментирал правителството.
 
На него ще му отговоря, че в годините на такова мислене за президентската институция спечели той. От Марица-Изток например. От състава на правителството - Вие.  Направихте първия си заковаващ политически ход. Страхотно и аплаузи за това.
 
Но вметката на Овчаров и моята реплика току-що за коронация са верни. Преразпределението на националния капитал е в ход. Съответно рефрешът на една политическа концепция едва ли е чак толкова голяма изненада.
 
Но ако назначеният от Вас премиер се занимае само с двата стадиона, то повярвайте ми, процесът на смяна на "собствениците" ще мине катализиращо. Ще има виновни. Ще има разпарчатосан политически модел. И кърваво ранена мафия. Политическите инженери ще си налеят кафето и сложат рахат локум за по-дълго време, а вие дори в сложна и тревожна международна обстановка, ще си осигурите значителен политически рахатлък за години напред.
 
Този път писах дълго, но за първи път без усещането, че ще стигне изобщо до някого. Все едно си говорех с Клара Цеткин от отвъдното. Сигурно е от някакви натрупвания.
 
В понеделник е първият официален работен ден от първата пълна работна седмица! За всички във властта и за авторите на модела. 

И мафията.