Мечков, Иванов и Георгиев също в Лондон

Публикувано на: 31.01.2017 19:10

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Новата група млади треньори за обучение в академията на лондонския Чарлтън е окомплектована и ще премине специализация от 3-и до 9 април. Тя е етап от програмата на Проспорт Медиа за отворен достъп до модерните методики на български наставници от академиите за достъпен контакт с големия футболен свят и които работят преимуществено с деца. Съставът е от 4 човека, с водач-координатор Александър Капитански.
 
Ето и кратка информация за участниците в априлската мисия в Лондон: 

Роденият през 1985 година Александър Капитански, когото вече представихме, е възпитаник на Националната спортна академия "Васил Левски", треньор по футбол с магистратура "Спортен  мениджмънт". Широката публика го познава и като гост-коментатор на английския шампионат. Притежава професионално  ниво на треньорска квалификация, лиценз UEFA "B".

 
Александър Капитански
 
Капитански е наставник на децата, родени през 2005 година в академия RD Sport. Софийският център за обучение по  
футбол на деца е създаден от Румен Джабарски. Заниманията с подрастващите са на базата на Минно-геоложки  
университет "Свети Иван Рилски”.

 
Петър Иванов. Роден на 29 май 1980 година. Треньор на деца, родени през 2005-а и 2011 година в ДЮФК НАЦИОНАЛ. Лиценз, категория "С". НАЦИОНАЛ е футболен клуб създаден през 2003 г. В него се обучават над 400 деца във възраст от 5 до 15 години. Участва в първенства организирани от БФС. В клуба работят повече от 20 треньори, които се занимават с различните възрасти.


Петър Иванов

Радослав Мечков е лоден на 17 декември 1985 година. Треньор е на деца, родени през 2005-а и 2006 година във футболна академия Барса БГ. Лиценз UEFA В.


Радослав Мечков
 
Футболна Академия Барса БГ е създадена през Август месец на 2011 година под ръководството на Светлин Мирчев. В клуба тренират деца родени между 2004 година и 2011 година, а тренировъчния процес е на Спортен комплекс "Симеоново", който осигурява на децата подходящи условия за тренировки, както през зимата, когато се тренира в отопляем закрит терен, така и през лятото на външните футболни игрища.

За да няма спекулативни съждения, Мечков не е син на Бригаден генерал Иван Мечков, Председател на ЦСКА 1948.

Четвъртият в групата е Станислав Георгиев, роден на 30 юни 1994 година. Той е бивш състезател на Добруджа от Добрич. Проспорт прави отново жест към студент от Националната спортна академия "Васил Левски", така както за Ливърпул през октомври замина второкурсникът Цветан Тасев.


Станислав Георгиев

Именно Тасев бе и главен консултант при подбора на четвъртия в групата. Вече съобщихме, сертифицираният от Ливърпул студент се присъедини към екипа на Проспорт Медиа, като анализатор.