ЦСКА 1948 привлече правоверен армеец от Стара Загора (подробности и видео)

Публикувано на: 07.02.2017 22:02

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Христо Митев със зелен екип.
ЦСКА е привлякъл 19-годишния защитник и юноша на Берое Христо Митев, гласи кратко съобщение в официалния сайт на армейския клуб от А областна група.

По-детайлен поглед обаче ще даде и много интересна картина. Защото левичарят е с много сериозни отзиви за изявите си в юношеските състави на Берое, а миналия шампионат записа и мачове в "Б" професионална група за Верея.Приеман е за един от значимите таланти на Стара Загора. Игаре успешно и като ляв централен защитник и като ляв краен бранител. Висок е 183 см.

Преди да продължим с информацията за родения на 23 април 1997 година играч ще отбележим, че той е правоверен привърженик на ЦСКА, а начело в профила му във Фейсбук е снимка на легендарен Христо, излетял в голямата игра именно от ЦСКА.Митев е изключително силен физически, а през този сезон се състезаваше за Рилски спортист, където бе и наблюдаван. За характера на 19-годишния младеж говори многозначително факта, че след като бе потвърдено решението за него на старшията Валентин Илиев, той отиде лично до Самоков, за да информира треньора си Воин Войнов и съиграчите от Рилски спортист за своя избор, а не да го научават от медии или по друг път. За последно той бе с тях за контролен мач на "Герена" миналата събота.

Христо е студент в първи курс, специалност "Футбол" на Националната спортна академия "Васил Левски". Със сигурност той не заема мястото на никого, а приема предизвикателството да се конкурира с огромните таланти на ЦСКА 1948 и да търси своя път към големия футбол.