ЦСКА 1948 направи ударно и футболно 2:2 срещу историческия Банско (ВИДЕО)

Публикувано на: 15.02.2017 15:35

Автор: Проспорт.бг

©Иван Йочев, sportal.bg
ЦСКА 1948 направи 2:2 в контрола срещу Банско, играна на комплекса в 57-о училище в квартал Красна поляна, в София. Попаденията за армейците вкараха Спас Спасов и Йоан Маринов, през втората част.

Датата 15 февруари 2017 година, е нов щрих в историята на ЦСКА 1948, а отборът на Банско се сдоби с исторически статут. Защото момчетата в червено за първи път срещнаха съперник с професионална селекция и ако изобщо може да се съжалява за резултат в контрола, то със сигурност могат да съжаляват.  Вярно е, че и Банско има своите шансове, но футболът се правеше с марка ЦСКА, пропуските отново бяха значителни, но имаше комбинации, които и без голов завършек предизвикваха възторг в публиката.

Банско получи шанса да поведе при първата си възможност за набег, след непредизвикана грешка в центъра на Сава Савов. Опитният кадър на Динамо Киев и националните отбори Наско Чипилов се възползва от подаръка и с известна доза късмет. Но оттам нататък ЦСКА буквално сгъна съперника, като именно Сава Савов стана съавтор на няколко запомнящи се решения в атака, от които не се възползваха нападателите. Ситуации имаше и за Спас Спасов, и за Борислав Трендафилов, за Калоян Стефанов...

Второто полувреме беше съвършено категорично на ЦСКА. Най-напред червените изравниха, след блестяща комбинация на новаците. Христо Митев направи много силно включване в ляво по нападението, след умно разпределен пас от Калоян Стефанов, а центрирането на левия бек бе засечено с глава по безупречен начин от другия "новобранец" Спас Спасов.

Отново непредизвикано и сякаш с леко съдийско рамо, което не е новост за Николай Йорданов, гостите отново поведоха. Останаха сериозни съмнения за серийна игра с ръце на голмайстора Калоян Бонев. Настана червена диктатура, от която опитният вратар Абди Абдиков се измъкна само с едно попадение в мрежата. Многоходовата и скоростна комбинация бе завършена с матираща асисетнция на Калоян Стефанов и разстрелващ шут на Йоан Маринов. Имаше още най-малко половин дузина възможности, но Абдиков бе на мястото си, или нещо не достигна с милиметри за гол.

На два пъти Банско се възползва от натиска и влезе в бързи контраатаки, но там срещаха непреодолимия, бърз и точен вратар на ЦСКА Иван Герасимов.

Един много хубав ден, не само за дошлите около 150 зрители в работен ден, но и за българския футбол.

Защото в Красна поляна се носеше аромат на чист, на истински футбол.

В двубоя лека травма получи Илия Джамов, а доста по-сериозно изглеждаше положението с Атанас Кръстев.

Следващата контрола на ЦСКА 1948 е в събота, когато батальонът на Валентин Илиев гостува на Марек в Дупница, на легендарния стадион "Бончук".

ВИДЕО С ГОЛОВЕТЕ ОТ МАЧА, МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК.