Вратар вкара и влезе в историята на ЦСКА

Публикувано на: 25.02.2017 10:13

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
На почти пълните трибуни, на модерния стадион "Бенковски" в Костенец, ЦСКА 1948 победи домакините от Бенковски   с 4:2 в контрола.Калоян Стефанов откри резултата, а Спас Спасов реализира хет-трик. 
 
Първото полувреме завърши с категорично 3:0, тотално игрово превъзходство и още дузина пропуски и влизания в  засади пред вратата на ентусиазираните домакини.
 
В 60-ата минута арбитърът отсъди дузпа "радост за домакините", която за още по-голяма радост на техния вратар бе реализирана от самия него. Тони Димитров не само вкара, но е и голяма причина резултатът да не набъбне отчайващо. Вратарят се справи много добре в рамките на вратата, позиционираше и показваше школувана техника и при центриранията. Чисто статистически, Димитров вече е историческа личност, защото е първият вратар в историята на ЦСКА 1948, който е успял да реализира гол във вратата на червените. Да не говорим, че малцина озобщо са успявали.Още един гол за домакините добави Момчил Щреков.
 
Мачът се превърна в голям празник за градчето. Публиката бе приятелски настроена и демонстрира уважение към своите гости, поели по пътя през футболното чистилище. Местните деца формираха агитка, която окуражаваше своите от Бенковски, но и реагираше с "Гооол" при попадение на ЦСКА.
 
В последната си контрола от зимната подготовка ЦСКА 1948 излиза срещу Локомотив БДЖ. Мачът е на 26 февруари, в неделя,  от 11.00 часа, на стадион "Локомотив" в столичния квартал Надежда.