Бекали бере ядове с преименувания Стяуа

Публикувано на: 10.03.2017 12:04

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Българските медии се преписват една през друга за назначаването на Еди Йорданеску за треньор на Волунтари, където играе българският десен защитник Венелин Филипов, който незнайно защо не бива повикван поне за сгледа в националния отбор, при очевадно силните игри в баровското градче-квартал, непосредствено до Букурещ и отличните отзиви за изявите му.

Не Север от Дунав вече не е въпрос на спекулативни информации, а проследяване на ситуацията около Бекали и преименувания тим на бекаловата Стяуа, след като получи тежка присъда да плати милиони за неправомерно ползване на емблемата и името на великия румънски клуб. През зимата, част от легендите създадоха ЧСА Стяуа, като част от Обединените спортни клубове с това име и с финансиране от армията. През следващия сезон, подобно на ЦСКА 1948, ръководеният от легендарния Мариус Лакатуш тим ще стартира от четвърта лига с впечатляващия за нивото бюджет от 300 000 евро.

Що се отнася до Волунтари, то Бекали пуска сигнали от няколко години, че сигурно е по-добре да си развие идеите за футбол именно там. Малкият клуб е в богат квартал, с рационално изградено стадионче и прилежащи фондове, а локацията му позволява сериозно разширение.

Припомняме, че апелативният съд в Румъния задължи Бекали да си промени името на клуба, който се именува Стяуа по престъпна схема. Нещо повече. Апелативният съд го удари в сърцето и го задължи да промени дори името на администриращата клуба компания - FCSB.

На Север от Дунав съвсем не изключват да видят от следващото първенство Бекали именно във Волунтари.

Интересното е, че и феновете на Стяуа реагираха по същия начин срещу Бекали, както в ЦСКА срещу намеренията на Ганчев, но след това нещо се случи. Тогава дори агитката на ЦСКА подпомагаше колегите си от Букурещ със самоделни транспаранти.