Майкъл (Тараба), ЦСКА е на България!

Публикувано на: 13.03.2017 18:38

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
 Известно е, че по времето на "Титан" дъвках неземния ръководител Георги Илиев, по прякор Майкъла или Тарабата, като пресушена слива след опустошено мезе и налична със Северозападен стандарт..
 
Този, същият, ме гледаше, като китайски автобус, с фалшива документация за вредни емисии, при преговорите за Чочев. Почнах го от вратата, че не искам комисионна и той остана със свински опашки в джоба, защото нямаше какво да връзва. За преговори не ставаше, защото нищо не разбираше. Свидетели на случката са юристът Радостин Василев и директорът на етрополци Митко Хаджиев.
 
Научавам днес, че строителният предприемач от последния етаж, на сграда до известен столичен хотел, отново се цанил за футболен анализатор. Попаднах преди малко на негови мисли пред уважавания сайт Гол.бг, който го припознава, като свой.  Чисто футбoлните му анализи се припокриват с нивото, на което беше, като играч. Спорен в състава на най-великия отбор на ЦСКА, който някога съм гледал на живо.
 
Интелектуалните му напъни обаче, ни позволяват да се загледаме в забързаното ежедневие. И е добре да го направим. На мен поне ми се набиват няколко не съвсем дребни опорни точки.
 
Цитирам Георги Илиев - Майкъл (Тарабата): "ЦСКА на Гриша Ганчев е нов клуб, който в момента твори история, но лошото е, че може да получи наказание от УЕФА да не играе 3 години в Европа..."
 
От първия ми мач, през далечната 1968 година, та до скоро, бях убеден, че ЦСКА е на България. Всъщност, аз и сега съм убеден. Всичко друго е подмяна и изнасилване. В не един и два коментара съм твърдял, че флагманите на българския футбол и спорт са два. Двата националнозначими клуба ЦСКА и Левски. Така беше при всички до скоро. 

ЦСКА беше на България. И Левски.
 
Още веднъж ще се опра на казаното от строителния предпpиемач още от евгенибакърджиевия съпорт, та стигнем до портрета с автограф, в кабинета, от общонационалния партиен функционер Цветан Цветанов. Човекът разкрил ясно срещу кои е въстанал и се е бил Христо Ботев, и неговата чета. Та, Тарабата от днес:"...Но приказките за нов стадион са пресилени, на Панчарево не виждам кой знае какви подобрения..."
 
Не така бе, човек! Не помагаш. Известният с психическата си уравновесеност специалист по траурни футболни церемонии, с прякор Кандилото, само преди ден-два информира драгата общественост, че са вложени едни има-няма 3 милиона лева. Разбирам, че тази сума е джобпара за големите предприемачи, но пък съвсем да не се вижда...
 
Финално. Отново цитат от класика на футболния анализ за Гол.бг: "Относно медийните нападки с ЦСКА 1948 за базите, Илиев заяви: "Всичко там е анонимно. Ако искат да печелят доверие, някой трябва да излезе с името си. Слуховете, че Кирил Домусчиев им помага, са пълни глупости..."
 
Тук, Майки, съвсем я лигавиш. Навеждаш се и се въртиш, като обран циганин-джебчия на Централна гара. Как така Домусчиев да не помага!? Сриваш цялата пропагандна мантра. Хуманното е, че почти никой не те взема насериозно, щото в противен случай, щяхме да имаме много, а не една и две, медицински щети.
 
Що се отнася до точния анализ на цитата ще добавя стегнато следното:
 
1. Учредители на ЦСКА 1948 са футболни анонимници, като Борис Станков, Иван Зафиров, Ради Здравков, Валентин Илиев, Адалберт Зафиров...;
2. Казваш ЦСКА 1948 и всичко е ясно. Не уточняваш на кого е;
3. Все още Председател на клуба и негов шеф в търговското дружество, собственост на сдружението, е Бригаден генерал Иван Мечков, Председател още на Съюза на парашутистите в България и Военно-полицейската асоциация. Като казвам парашутисти, имам предвид десантчици, не парашутисти във футболен клуб;
4. Все пак да уточня - ЦСКА 1948 е на феновете и всички с червена кръв, които имат усещане за мярка в извращенията на обществените процеси и опорочаването на спорта.Само двама от бившите председатели на Централния фен клуб, навършил скоро 27 години не са сред учредителите.
 
 Съвсем за финал. В събота, от 15 часа, ЦСКА 1948 играе срещу БМ спорт, мач от шампионата на "А" областна група. Заповядай! Можеш да попълниш молба за членство и ако те приемем, то със сигурност ще научиш всичко и ще знаеш всичко. Но и да не попълниш, то ти гарантирам, че прашинка бетон няма да падне по теб, нито материали, които биха станали и за кофраж, на стадиона в Обеля.  
 
Не е срамно. Заповядай!