Играчите на Дунав с подарък за Великов

Публикувано на: 19.03.2017 09:27

Автор: Проспорт.бг

©fcdunav.eu
Бранимир Костадинов
Дунав Русе е на стъпка от финално утвърждаване във финалната шестица на шампионата, след боево 2:2 срещу Лудогорец в Разград. Русенци са първия тим през сезона, който успя да вземе точка на водачите в класирането, а не бяха далеко от възможността да стигнат и до пълен успех.

Домакините играха много надменно, пропускаха положения, а вратарят на гостите Станислав Антонов спаси и невъзможни за отразяване топки.

Паломино откри в 14-ата минута. Изобщо първите 20 минути за Дунав показваха някаква форма на футболна будна кома. След нея възпитаниците на Веселин Великов започнаха да играят футбол и по-често да карат Лудогорец да се връща пред Стоянов.

В 45-ата минута Хубчев напредна по левия фланг. Центрирането му предизвика суматоха, която доведе до намесата на Стоянов, който отрази автогол, но топката попадна в дебнещия централен нападател за първото полувреме на гостите Бранимир Костадинов, който стреля светкавично и изравни резултата.

Бирсент Карагерен обърна съвсем ситуацията в 66-ата минута, когато засече с плонж отново центриране от ляво на нападението.

Добрата игра на Дунав обаче, не бе достатъчна и гостите допуснаха изравняване 4 минути по-късно от Марселиньо, а домакините имаха и шансове за победен гол.

Своите възможности за нов гол изработиха и играчите на Дунав, но закъснели или неточни отигравания на влезлия през втората част Мойеци не дадоха шанс на атаките. Най-сериозна бе възможността за Васил Шопов, който матира и вратаря, при индивидуална акция, но не успя да прати топката зад голлинията.

Дунав със сигурност е в шестицата предсрочно.