Позиция на ЦСКА 1948 за проваления търг

Публикувано на: 30.03.2017 20:51

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
 Уважаеми българи,
 
Неслучайно се обръщаме към всички граждани на страната ни, а не само към армейската общност, колкото и разделена да е тя в момента. Станалото днес засяга всеки един гражданин на Република България.
 
Днес в нея, страна-членка на Европейския съюз, бе извършен явен, показен и брутален акт на възпрепятстване на законовите процедури. Акт, носещ белега на началото на прехода и граничещ с пещерния строй. Акт, който не бива да остане без последствия.
 
Днес преднамерено бе прекратен търг, който според законите на държавата, в която живеем, дава право на всеки желаещ, спазил съответните условия, да даде оферта и съответно - да спечели. Не само това, освен че търгът бе прекратен, основната цел, която слава Богу не успя, бе да бъде приета само една оферта, а останалите желаещи да подадат такива, да бъдат спрени физически по първобитен, елементарен и гнусен начин.
 
Ние питаме – има ли закони в Република България? Има ли органи на реда, които да съблюдават тяхното спазване? Как се наричат тези, които погазват законите? А как се наричат тези, които използват невинни 13-годишни деца, за да погазват законите и да прикриват своите далавери? Какво щеше да стане, ако синдик Дора Милева се бе поддала на грубия и отвратителен натиск и заплахи и бе отворила единствения плик, допуснат до канцеларията? По този начин ли трябва да се решават нещата в столицата на европейска България през 2017-та година?
 
Когато си фалирал умишлено множество предприятия, прехвърлил си активите и си избегнал пасивите, това може да стане опасен навик. Толкова опасен, че да се осмелиш да се опиташ да прекръстиш на ФК Лупи, а по-късно и да фалираш най-големия футболен клуб в България, да оставиш държавата и кредиторите ощетени и да използваш емблемата му без да имаш това право. А за капак на всичко, да саботираш търга за тази емблема по начин, който не съответства нито на София, нито на Ловеч, нито на Микре. Докога ще бъде толерирана тази престъпна, провинциална практика?
 
Ние от ЦСКА 1948 желаем, когато се говори за ЦСКА, това да става с уважение. Армейското в нас не ни позволява да лепим петна върху свещените четири букви и да използваме дребни схеми и едри пребоядисвания. Честта за нас не значи много, тя е всичко! Гордеем се с нашия отбор, пълен с юноши на ЦСКА, както и с израсналия на Армията Никола Газдов, който е пример за млад, смел, възпитан и образован човек – истински армеец!
 
Нека обществото, а и държавните органи, преценят коя от двете Българии да изберат – тази на мутризираните методи, уреждането на въпроси под масата и погазването на закони или тази на хората с морал, които се опитват да градят и работят по правилата и да спасят и малката частица, останала от своя любим клуб.
 
От ръководството