Българските треньори стартираха ударно работа в Източен Лондон

Публикувано на: 04.04.2017 13:31

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
В понеделник стартира обучението на групата млади български треньори в академията на лондонския Чарлтън, част от собствената програма на Проспорт Медиа за достъп до водещи методики на българските наставници от малките футболни академии.

Те бяха посрещнати и въведени в седмичния цикъл от институцията в Чарлтън Атлетик и английския футбол Стив Айвъри. Стив е много важна част от идеята на Проспорт Медиа и неин безкористен помощник.

Треньорите започнаха в движение още с пристигането си на базата в Източен Лондон. Гледаха тренировки и мач от шампионата в резервната лига между Чарлтън и Хъл Сити.

Интересен факт е, че през последните години Чарлтън става шампион до 18, а преди година и до 21 години. Само в два прозореца реализира директно от академията трансфери за общо 15 милиона паунда за родени през 1997 година състезатели. А купувачите са ливърпулската двойка - Евертън и Ливърпул.Още веднъж иманата на треньорите: Александър Капитански от академия RD Sport, Петър Иванов от ДЮФК Национал, Радослав Мечков от футболна академия Барса БГ и Станислав Георгиев, студент в Националната спортна академия "Васил Левски", бивш играч на Добруджа.