17 играча на ЦСКА са вкарали общо 94 гола досега в шампионата и турнира за купата на АФЛ

Публикувано на: 24.04.2017 09:33

Автор: Проспорт.бг

©Интернет
Както обикновено, много любопитен е разрезът на статистическите достижения при голмайсторите и асистентите. Разбира се, по относителни стойности, доколкото изчисляването и на броя мачове ще доведе до допълнителна математика на коефициентите.

В 17 кръга в "А" Областна група "София-Юг" ЦСКА е отбелязал 78 гола, сред тях има и автогол.

Отличната новина е, че тези 78 попадения са реализирани от цели 17 играча. Като 17-ият бе добавен вчера. Димитър Иванов, реализирал четвъртото попадение срещу Гранит с глава по изключително атрактивен начин.

Прави впечатление, че ако добавим и головете за Купата на АФЛ, а те са 16, някои от момчетата образуват ударна сила с повишена мощност.

При обща сметка от 94 гола, цели 56 попадения са реализирани от първите петима състезатели в класацията "Гол плюс асистенция", които играят с различна честота в мачовете. Капитанът Калоян Стефанов, Георги Божилов, Борислав Трендафилов, Йоан Маринов и Атанас Кръстев. Силно статистическо включване правят и новодошлите Спас Спасов, Кристиян Петров и Марио Димитров с общо 14 гола от началото на пролетта. Или точно 70 гола от 8 играча.

При "асистентите" изключително любопитно стои Георги Кънчев. Той със сигурност е най-рядко попадащият на терена, но е в ТОП 11 в класацията "Гол плюс асистенция".

Сред "асистентите" лидер, както и при голмайсторите е капитанът Калоян Стефанов - 11. След него с по 6 голови паса се нареждат Георги Кънчев, Йоан Маринов и Георги Младенов. От последните трима, единствено десният бранител Георги Младенов е с постоянна изява по десния фланг на защитата. Към тях много бързо се приближава "новият" Марио Димитров с 5, Георги Божилов с 5, Атанас Кръстев с 4 и др.

Общо 19 състезатели са асистирали за общо 94 гола на ЦСКА във всички състезания от началото на сезона.