За полуфинала във Враца напрежението не е в ЦСКА

Публикувано на: 01.05.2017 18:10

Автор: Радко Руменов

©Колаж: Фенове на ЦСКА 1948
Преди час-два от водещите сайтове се напънаха да внушат напрежение между ЦСКа и преименувания Ботев Луковит, преди полуфинала за Купата на АФЛ.

Няма такова. В сайта, останал от времето, преди Литекс да се прекръсти на ЦСКА и да се настани с държавна протекция на "Армията" се вижда някаква реплика от 3 април, но тя е така мижава.

Там пише:  "Литекс ще се изправи срещу авиаторите в мач от 1/2 финала на АФЛ на стадион "Христо Ботев" във Враца".При всички случаи ЦСКА не се обяснява кой е. Казваш и е ясно. Да не говорим, че клубовете и феновете си имат своите прозвища, някои от които съвсем не са приятни. Защото дори да кажеш говедо, то се сещаш за отбора от Подуяне. Кренвирш, веднага за делиорманския тим, припознавач - предателство и навеждане към Тире София и безобразната власт на мафиотизираната държава. И т.н., и т.н...

Всеки прякор е някаква ясна харектеристика на преносителя. Това е аксиома на футболната психология. А и на живия живот.

Авиатор...! Според Тълковния речник на българския език, това е синоним на летец, пилот.

Без речник е синоним на честния път към върха.

Обратното на летенето е аерофобията. Търсещите напрежение е добре да се пазят. Това я болестно състояние. Страх от летене. Дори с балони. И футболни. Каквито се надуват от лятото на миналата година.

А когато те е страх да летиш, не ти остава нищо друго освен да лазиш...Като охлюв, например...

Исторически ситуацията е следната, според Българския футболен съюз и световен информационен профил в Гугъл: