Проспорт Медиа праща трима за Флоренция

Публикувано на: 06.05.2017 20:47

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Михаил Цоков
Поредната група от млади треньори за тази спортно-състезателна година ще заминат на обучение в голяма европейска футболна академия по собствената програма на Проспорт Медиа за достъп до водещи методики на наставници от България.

Михаил Цоков, Ивелин Петков и Кирил Рашев са треньорите, които на 7 май излитат за Болоня, а оттам към Флоренция, за да се представят на професор Вергине и да стартират своето обучение във Фиорентина. не бива да учудва, че ще бъдат в полезрението на професор, защото точно във Флоренция се намира световноизвестният футболен център за обучение, този на Италианската футболна асоцияциа, а именно база "Коверчано".

Лаура Паолети, асистентката на професор Вергине информира днес, че българските наставници ще бъдат приети в 11 часа, в понеделник, а след това ще имат среща с треньорите, както и ще се запознаят с пълната програма на своята специализация.За финал е предвидено и посещение на мача Фиорентина-Лацио от първенството на Серия А на стадион "Артемио Франки", особено важен за флорентинците, които са в екшъна за Лига Европа и трижди по-сериозно важен за столичани, които са в ТОП 4 на първенството в битката за Шампионската лига на Европа.

До този момент Проспорт Медиа осигури обучение на четирима в академията на Ливърпул, два курса на специализация, общо за 8 треньори в академията на Лондонския Чарлтън и сега завършва цикъла на спортно-състезателната година с академичен център, като Флоренция в сърцето на Тоскана.

По задачата в това направление е неоценима помощта на нашия колега и партньор Пламен Пейчев.