Усмивка от Флоренция застигна Проспорт

Публикувано на: 08.05.2017 14:05

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Животът отдавна е доказал, че няма добро ненаказано, но и няма сила, която може да ти отнеме удовлетворението от направеното такова.

Преди час и половина стартира специализацията на тримата млади български треньори Михаил Цоков, Ивелин Петков и Кирил Рашев в италианския елитен Фиорентина, по програмата на Проспторт Медиа за достъп до водещи футболни методики. Цоков и Петков вече са били част от специализиращи екипи на Проспорт в английските Ливърпул и Чарлтън, а Рашев е работил във френски футболни академии, участва и в  кампове на Ювентус в  Торино, Люксембург и Белгия.

Супер посрещане на нашите момчета във Флоренция. Те са приети от Федерико Гуиди, а след това въведени в залата за презентации и анализи. Поради естествената особеност на италианците, то клубът е наел преводач на английски, за да може да се работи качествено с младите наставници.

Направена е презентация на целия седмичен тренировъчен цикъл, както и разбор на предстоящия опонент на Примавера /младежката формация/ - тимът на Бреша, роден клуб на великия Роберто Баджо."Супер професионализъм. Запленени и очаровани сме. Не сме очаквали такова специално отношение", коментира от Флоренция координаторът на групата Михаил Цоков.

След обяд е първата тренировка на тима до 20 години, в която нашите момчета ще бъдат участници.

Предстои среща и с професор Винченцо Верджине.Припомняме, че Ивелин Петков направи чудеса, след специализацията си в Ливърпул създаде куп неприятности на грандовете с тима на Монтана до 17 години в елитната група. Направи някои промени в работата си, въведе част от наученото. Непосредствено преди да замине победи и Славия с 1:0.

Проспорт благодари още веднъж за безупречното партньорства с колегата Пламен Пейчев от Италия и нашите незаменими италиански приятели, които не желаят публичност. Включително на възможно най-високото ниво на елитния клуб от сърцето на Тоскана.