Признавам: Домусчиев плати автобуса до Враца

Публикувано на: 13.05.2017 14:51

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Онзи ден ми пращат да видя, че един австралопитек ми ползвал снимките, за да ни разобличи. Че дори си ги брандирал с надпис на миризливия слугинажен сайт. А картинките в телефона ми. Сигурно ги е пипнал от Фейсбук...

То хубаво, но главата ми тежи. Не е лесно да пътуваш и опустошиш софра на аванта.

Австралопитекът ни разкрил, че автобусът до Враца, за полуфинала срещу Ботев Л, е платен от Кирил Домусчиев. Там пък, току до стадиона са ни чакали кюфтета, кебапчета и всичко налично на скара от традицията на културния, туристически и футболен център край прохода Вратцата.

Така и така сме разкрити, ето как беше.

Даниел, от екипа на Гьонов, спец по търговската част на ЦСКА, ми се обажда да се видим. И ме светна, че Кирил Домусчиев ни е подготвил автобус за по-подбрана група и разни допълнителни екстри. Почнахме една селекция. Той, аз, двама-трима адвокати, студент-абсолвент, спец по управленски инженеринг, няколко разпознаваеми фена за маскировка и толкова. 15 на 52 места. Той беше предвидил да ни вземе всички 52-ма авиатори, но ние решихме да съберем елитната каста и да се глезим.

И се почна. Не автобус, а самолет. Не шофьор, а пилот. До него борд инженер.

Огнено червен. По-дълъг от Боинг 747. Нает от Германия. Само за нас. Скоро ще имаме и 747. Разстоянията след линията на Велико Търново, само със 747.


Боинг 747, Джъмбоджет


Ще набира височина към Москва и ще слиза на Горна, Русе, Търговище (при Малин), Пловдив, Стара Загора, Бургас и Варна. Но да не отварям много вратата.

Потегляме с ескорт. Вече на по пет предплатени бири в "Катедралата" отлепихме от "Александър Невски" в два и малко, далеко преди икиндия. Мотоциклетен ескорт. Така бил и Тодор Живков в колона с Брежнев.

Плебсът е някъде там, долу, в ниското. На любимата "Петрол", след разклона за Гара Яна, ни поема автомобилен ескорт. Малко преди "летището" на Ботевград ни предава на друг, той на следващ.

Вътре седалките с масаж. Релаксиращ. Напитки, лед, по едно пликче с по няколко европейски банкноти, в цвят люляк, топлят джоба откъм сърдечния мускул. Все пак, само едната хартийка е 500. Има и за по 10 лева за урната на Калина, има и за 10 лева дарителски талон. То и Калина взехме, за да свиква от малка на хубавото. И на високата доходност.Кръчмата. Другите там. Отметнали няколко казана кебапчета и цялото производство на българска бира. Разбираемо, макар и така близо, "Леденика" не се пие. Да не заседне. Или ни отровят. Съперниците.

Чувам, че докато сме се плацикали в джакузито на автобусния басейн по пътя, нашите другари се заяли с моя приятел Величко Дихонов, който влязъл в същата кръчма. Съжалявам. Сол сме яли с него. Преди месец и половина бях в Ловеч и си говорихме. Не съм имал ядове. Но те не знаят. Откъде да знаят. Ако бях там...

Влизам, Малин от Търговище ми намигва, местните другари ме прегръщат и ми говорят на ухо, че всичко е платено, че и отгоре. Само един журналист, разбрал-неразбрал, той си ходи с нас, цакал няколко ракии и кебапчета. Щото не знаел паролата на бара. Абдал. Той е известен въдичар, но този път е дръпнал плувка на дъно. Нищо. Уредил съм му нова макара за пръта. Кирил Домусчиев ще плати. Ако продължава да пише, както трябва за нас, босът ще му направи кефа за океански риболов на сьомга край бреговете на Норвегия. И билет за мач на Молде.

Гювечът бил голяма работа. Добре, че удариха ЦСКА, та да намажем и ние. И едните, и другите. Кой къща, кой поглъща, важното е никой пари да не повръща.

Бихме ги. Да не бях жив. Джакузито в рейса пълно с шампанско. Да пиеш ли, да се цамбуркаш ли. Баси стандарта. В София с хладилен камион, на по-заслужилите, ни разкара и охладено пиле "Градус", фризер празен не остана.

София си е София. Няма кренвирши и лютеница. Елит. Пък и аз самият живея на улица "Централна". Единствената "Централна" в столицата. Как да го направим по селски!?

След баражите Домусчиев круиз ни обеща. Кой с булката, кой с любовницата. Важното е педераси да няма. Само отбрани. На каймака - каймака.

Мисля да вземем и Геле. Заради работата пропусна много нещо. И мача, и гювеча миналата сряда.

Еййй. Събота. И утре мач. И утре кръчма. Баси съня!? Джакузи в рейса вкарах.

Гледам телефона. Пратили ми линк. Некъпан австралопитек ми ползвал снимките и ги брандирал с името на миризливия си слугинажен сайт. Сигурно ги е пипнал от Фейсбук...Домусчиев автобус и софра ни бил платил.

Сън ли бе!? Баси тъпака е този злобен мърляч.

Бихме ги. В неделя мач с Левски. 18 часа. Драгалевци.

До довечера ще пристигнат карти за градския транспорт. Домусчиев ги плаща. Скоро собствен градски транспорт. Ще излезе голям келепир тази работа...