ЦСКА гостува на Парма, уговори партньорство

Публикувано на: 16.05.2017 20:35

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Добрин Гьонов - в ляво.
Изпълнителният директор на ЦСКА - Добрин Гьонов, се срещна с част от ръководството на Парма 1913, който има сходна съдба с тази на армейския отбор. В края на сезон 2014/2015 италианският клуб бе обявен в несъстоятелност, а активите му бяха пуснати в продажба. Новото дружество, което стартира от аматьорските дивизии, откупи активите и бе признато от съда за законен наследник на АС Парма и ФК Парма.

"Срещата беше много ползотворна. От клуба ни разведоха из обновения им музей. Показаха ни фен магазина и базата. При разговорите ни стана ясно, че въпреки фалита имат желание да извървят честния път към върха като нас. Обсъдихме бъдещи проекти за съвместна дейност, които за сега ще запазя в тайна“, сподели Добрин Гьонов пред официалния сайт на ЦСКА.

Изпълнителният директор на "червените" е в Италия и за избор и сключване на договор за екипировка за идния сезон.

Проспорт припомня, че ЦСКА направи и първи контакти с новоучредения от армията на Румъния тим Стяуа, който ще наследи традициите, включително ще играе на стадион "Генча". Стяуа също тръгва от най-ниско ниво, а съдът забрани на тима на Бекали да носи името на румънските армейци и го задължи да го промени.