Иде Шампионска лига в София

Публикувано на: 18.05.2017 12:49

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Точно седмица, след като купата за най-достойния европейски клуб бъде вдигната от Реал (Мадрид) или Ювентус на финала на УЕФА Шампионска лига в Кардиф, в сърцето на София, децата от фен клубовете ще могат да "преиграят“ не само финала, но и сериозна част от елитната надпревара.

Става дума за проекта "Детска шампионска лига“, дело на Асоциацията на българските фен клубове на чуждестранни отбори и Детска Футболна Академия  "Комета“, който двете сдружения реализират в партньорство със Столична община като част от програмата "София - европейска столица на спорта 2018 г.“. Събитието е подкрепено още от фондация "Вълшебен свят“ на Ник Левентис и ще се проведе на 10 и 11 юни на терените на "Спортна София“ в Зона Б5 (ул. "Българска морава" 2). За победителите е предвидена специална купа, класиралите се на челни места ще получат медали, а допълнителни награди и много добро настроение ще има не само за участниците, но и за зрителите около терена.

В мини-турнира ще се включат тимовете на Ювентус, Реал (Мадрид), Рома, Галатасарай, Интер, Челси, Манчестър Юнайтед и отбор на ДФА-Комета, сформиран след проекта "Футбол за отличници“. Тимовете са селектирани от официалните фен клубове на съответните чуждестранни грандове, а мачовете ще се играят по време на Седмия традиционен благотворителен турнир на Асоциацията на феновете, чиято кауза тази година е събиране на средства за Обученията по иновативно лечение на диабета на сдружение "Култура без граници“.
Етикети: ШЛ, Комета, турнир