ЦСКА организира авио шоу в Стара Загора

Публикувано на: 21.05.2017 10:12

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Феновете на ЦСКА се консолидират около идеята да направят ретро авиацинно шоу на финала за Купата на АФЛ срещу Черноморец Балчик на "Трейс Арена" в Стара Загора. Тя в известна степен е провокирана от опита за налагане на прякор на ултрасите и клуба "авиатори". Приема се, че с оглед съвременните тенденции в армиите, свързаността с военновъздушните сили и въздухоплаването е естествено продължение на аремейския дух.

В същото време насрещната пропаганда внушава вече 10 месеца, че феновете са точно 52 на брой, което води до неформалното раждане на Сектор "Б-52". Единствено лошата новина за неприятелите е, че това е стратегически бомбардировач и често трева не никне, там където мине.

Самолетите ще бъдат от различни модели на поколенията, основно в червено и бяло, както повелява традицията независимо, че армейците играят обикновено в черно, през този сезон, в двубоите за Купата. Организаторите не  съобщават откъде ще дойдат самолетите, но най-вероятно от София, доколкото от Крумово, Равнец и Граф Игнатиево не съобщават за заявки.

Все още не е ясно дали Кирил Домусчиев ще наеме безплатни автобуси, или влак за привържениците, така както нае от Германия ултрамодерна машина, с масажни седалки и джакузи, за удобството от 52-ата привърженици на отбора.

Най-вероятно, при успех над Черноморец, ще бъде организирана екскурзия за избрани и верни до Архитектурно-парковият комплекс "Дворецът“ в Балчик.

В следващите дни ще стане ясно.