Не вярвах, но ето, че благодаря на клуба от "Армията"! Още за Спортал.бг и Канал 3

Публикувано на: 04.06.2017 10:19

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Шампионатът на София свърши. ЦСКА е шампион. 10 месеца след учредяването. Следващата стъпка е различен етап.
 
Време е за благодарности, доколкото съм омесен в този процес от самото начало и мога да си позволя еднолично, без значение чуждата воля, публичен достъп.
 
Най-напред бих желал да благодаря от сърце на чорбаджиите и оперативното ръководство на преименувания Литес! При това, съвсем сериозно.
 
Истината е, че ЦСКА получи неочакван дивидент, още преди старта на надпреварата в "А" областна група на 11 септември. Тире София се скара и не даде акредитации на водещия спортен сайт Спортал.бг и най-динамичната, що се отнася до българския футбол, телевизия - Канал 3, с достъп до около 6 милиона потребители чрез кабелните мрежи. 6 000 000 отнесено към националната територия и безграничен до всеки кът на планетата.
 
Активната работа на Спортал отвори широко вратата към света и колкото и да се полагаха усилия за затъмнения, то на практика бе все едно да пренасяш вода в сито.
 
Спортал засече десетки хиляди гледания на мач, осигуряваше многоброен снимков материал и разширени репортажи от срещите. На практика медията се мултиплицира и чрез световните трасета, особено Ютюб. Имаше репортажи от мачове, които събираха стотици хиляди гледания за денонощие. Дали на някого се харесва или не, то това е сигурен знак, че нямаме гласуване на купени избори. Постепенно хората опознаха момчетата, научиха имената им. Обсъждат качествата им. Този отбор не е в миманса.
 
Управлението на ЦСКА не си позволи нито за миг да се възползва от ситуацията и да засили ефекта. Остави избора по естествен път. Защото Канал 3 нямаше планиран ресурс за директни излъчвания от областна група, но пък за сметка на това има всекидневно студио, където всеки можеше да бъде съгласувано активен. Не, не и не.
 
Само преди две седмици лидерът на Клуб "Психиятрия 4-ти километър" се изрази художествено, като завършил филология в Софийския университет "Св. Климент Охридски", че е цитирам "умрял от кеф", когато ЦСКА е загубил от Балчик, защото е парирана мащабната пропаганда на цитирам "напазаруваните медии".
 
Така са му казали, така пише. Част от терапията "4-ти километър". В противен случай всеки ще се загуби в мрежата на купуване на медии, зависимости и схемотворчество от задните редове на революцията. Първите винаги падат в кърви. Те паднаха отдавна.
 
Ето защо, колкото и да сме се карали принципно в годините, както и още в началото на сезона за един силно неточен коментар след мача с БМ спорт, то ще благодаря на Спортал.бг! Те не само стиснаха зъби, но и направиха нова крачка напред в развитие. Факт.

Специални благодарности за Ралица Йотова. Юристка по образование, журналистка по призвание, тя следваше неотлъчно приключението и отрлазяваше стриктно всичко в Топспорт. Противно на натиск и несгоди. Плевенчанката е един от малкото журналисти, които познават отлично играчите човек по човек и те нея, ядрото на феновете, ръковоството, процесите. Всичко. Тя и Иван Йочев от Спортал дадоха най-много снимков материал на аудиторията, извън клубната денонощна активност на Деси Захариева. Благодаря, Ралица!
 
Ще добавя с балодарност професионалната работа на канал TV1, който излъчи някои мачове на живо. Разбира се при тях с уговорката, че вършеха тази работа с участието на официалния спонсор на ЦСКА от началото на годината и излъчванията баха част от комплексната концепция за представянето на продукта на спонсора. Да повторя - на спонсора. Чорбаджии няма.
 
С едно око ще благодаря и на БЛИЦ, особено за последните два месеца. Специално на Пламен Славов, който публикува тревожно силно и с опасни за статуквото сигнали интервю. 
 
За финал ще благодаря на Христо Йорданов  за активната подкрепа през целия сезон в областния вестник. На Станил Йотов, че намираше пролуки в пространствата да каже някоя добра дума и да почука на кратуна.
 
Не остана на кого още да благодаря. Всички други са напазарувани...
 
Забележка: Да знаете, ЦСКА е жив и продължава напред. Ако се откачите от зависимост, то сте добре дошли! За медиите говоря.