Арбитър с двама помощници, червен картон и две дузпи нама да бъдат достатъчни срещу ЦСКА в Самоков на 7 юни

Публикувано на: 06.06.2017 13:50

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Със сигурност градчето в подножието на Родопите има хубав нов стадион и развива много добра социална дейност чрез футбол.

През отминалия шампионат се класира трети, след Левски от Паталеница и Сарая от Сарая. Последното няма нищо общо с Ахмед Доган и ДПС. Левски и Сарая обаче не отговарят на никакви критерии и в битка за място под слънцето на Югозападна "В" група се включва Брацигово.

На пръв поглед брациговци имат страховито нападение с цели 127 гола актив и победи с по 10 гола.

На два пъти са губили и 5 пъти са правили равен през сезона. Загубите са от Сарая и Величково, а равните на два пъти със Спартак Калугерово, Зенит от Ветрен дол, Сарая и упоменатия вече Левски.

Но само на пръв поглед. Защото групата не предполага почти никаква спортно-техническа конкурентнция.

В допълнение "А" областна група Пазарджик е с повече отбори - 16, а 16-ият - Ботев от Момина клисура, има вълнуващите 138 гола в собствената си врата.

За разлика от тима на революционния Брацигово, ЦСКА е като хвърковатата чета на Бенковски. Няма собствен стадион, дом, но държи ръждивия нож в сърцето на султана. Червените носят фланелки с надпис "Чест" и следват своя слоган "Честният път към върха". Нещо, като римейк на надписа върху паметника на Георги Бенковски в Копривщица, а именно: "Аз неща ярем!"

ЦСКА има по-малко шампионатни голове в актива си - 113, но в общо 24 мача, заедно с полуфиналите и финалите за титлата на София-град. ЦСКА не е губил мач и има един равен в началото на сезона срещу Конеляно на Националния стадион "Васил Левски".

Ако бъдат добавени и някои други показатели и обстоятелства, то изводът е, че в баража за "В" група, в Самоков, следва ЦСКА сам да се победи. Не, че не е възможно, но и този път арбитър с двама странични, червен картон и две дузпи няма да бъдат достатъчни срещу младите червени лъвове.

Това е сигурно!