Дунав почна с 15 и вдигната летва, национал на Ливан пропуска началото на подготовката

Публикувано на: 12.06.2017 19:37

Автор: Проспорт.бг

©fcdunav.eu
Дунав стартира подготовката си. По-малко от две седмици след последния мач от паметния сезон 2016/2017 "драконите" се събраха за първа лятна тренировка на Градския стадион в Русе. Припомняме, че отборът, носещ името на голямата европейска река, повтори най-доброто си класиране в историята и завърши на четвърто място в елита, където се завърна след 25 г. прекъсване.
 
15 футболисти се включиха в заниманието. Сряд тях бяха всички досегашни играчи с изключение на Искандар Джалилов, Ндуе Муйеци и Атанас Атанасов, които се разделиха с клуба по взаимно съгласие. С отбора са крайните бранители Христо Попадийн и Преслав Петров, които вече подписаха своите договори. Това важи и за юношата Сонер Хюсеин.
 
Като кондиционен треньор към щаба на "драконите" се присъединява Емил Иванов, който досега водеше 2 от юношеските формации.
 
Всички са здрави, като единствено Тейнур Марем е имал оплаквания, но се включи в заниманието. Вратарят Мартин Луков, който все още се възстановява от операция също бе в Русе, за да поздрави съотборниците си. По-дълга почивка са получили Мирослав Будинов, Михаил Милчев, Юлиан Ненов и Олексий Ларин. Те ще се присъединят към съотборниците си до края на тази седмица. Самир Аясс пък е с националния отбор на Ливан.
 
"Водят се преговори с още няколко футболисти. Целта е подсилване на конкуренцията на всички позиции. Към момента обаче няма подписани други договори. Едва когато това стане факт, ще съобщим официално. Трансферни спекулации не коментираме", заяви Изпълнителният директор Ивайло Петков.
 
Треньорът Веселин Великов уточни, че се преговаря с вратар, опорен полузащитник, десен външен полузащитник и нападател.
 
Дунавци ще се подготвят в Русе до 14 юни. На 15 юни те пътуват за Трявна, където ще имат лагер. Сигурни са вече две контроли – на 16 юни от 18.30 ч. с Берое в Стара Загора и на 23 юни с Етър Велико Търново, като още се уточнява мястото и конкретния час на проверката с "болярите".
 
"Вдигаме летвата сами. Амбициите ни са да повторим това, което направихме през миналия сезон", коментира Веселин Великов. 

ЗАБЕЛЕЖКА: Информацията е на fcdunav.eu