Браво на Берое и Дунав за 2:2

Публикувано на: 16.06.2017 20:33

Автор: Проспорт.бг

©beroe.bg
Берое и Дунав изиграха впечатляващ, за старт на подготовката контролен мач в Стара Загора, завършил 2:2, на реновирания бивш стадион "Локомотив".
 
Дунав извъртя първия половин час във вихрено темпо, като не даде възможност на домакините да се срещнат сериозно с топката и вкара само един гол, който бе записан в актива на Карагерен в 20-ата минута, а в него бяха замесени завърналият се в тима на русенци перничанин Андреас Васев и Бранимир Костадинов.
 
През второто полувреме Берое се активизира, а с влизането на Ерик Почански привнесе острота в нападение. Именно той изравни резултата, а дебютантът Камен Хаджиев даде аванс на домакините в 57-ата минута с глава, след центриране от статично положение.
 
В края на мача - друг дебютант, но този път за Дунав, изравни със самочувствие, след двойно с Бранимир Костадинов и надлъгване със защитата. Това бе Сонер Хюсеин, собствет юноша на Дунав, със съвсем нов договор.
 
Освен Петров, русенци вкараха през втората част всички нови попълнения, като от старата гвардия на практика играха цял мач само Бранимир Костадинов и Васил Шопов, плюс новодошлият-стар Андреас Васев.
 
Направи страхотно впечатление, че през последната третина на мача, Дунав игра с много високо темпо и точност, а новобранците в отбора пасваха, като отдавна обиграни с отбора на терена. Очевадна е изключително високата вътрешна конкуренция и ако нещо не се обърка в подготовката, то феновете на Дунав могат да очакват много сериозно спортно-техническо надграждане през следващия сезон.
 
Следващата контрола на Русенци е срещу нова Етър.