ЦСКА играе в Герман срещу свой от Свищов

Публикувано на: 27.07.2017 14:37

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Стефан Гинчев
В събота, от 18 часа, на стадиона в Герман, ЦСКА ще играе поредна контрола срещу Академик от Свищов.

Сблъсък, който чисто географски също ще даде сверка на часовника, доколкото армейците до този момент са играли едва един мач срещу отбор от Северозападната Трета лига - победа за Купата на АФЛ срещу получилия промоция за Втора лига тим на преименувания и предислоциран клуб на Ботев Луковит.

Без никакво съмнение най-интересното име в Академик е старши треньорът. Евгени Маринов е вицешампион и носител на Купата на България с ЦСКА през 1993 година, а преди това е сребърен и бронзов медалист със Славия. С белите той играе и в турнира за Купата на УЕФА 4 мача. Обличал е и екипа на националния отбор на България.

Сред състезателите любопитството от моментната форма и класа е насочено към 23-годишния Стефан Гинчев. Стефан бе награден точно преди 10 години, през 2007 година, като най-добър млад играч в България на специална церемония в София.

Макар и в напреднала състезателна възраст, може да се очаква на терена и помощника на Евгени Маринов. Стефан Трайков е с 243 мача в професионалния футбол, но вече се фокусира повече в треньорската работа, води и тренировките на деца от школата на "студентите" от Свищов.

Подобно на ЦСКА, в разширения състав на който 90 процента от играчите са с автентичен армейски ген, момчетата от Свищов са местни, с усиления най-вече от плевенската и търновската футболни школи.