Best coach...

Публикувано на: 29.07.2017 12:27

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Повод за тези няколко реда ми дава един 20-годишен голям мъж. Димитър Захариев от Доброславци.

Митко бе част от ЦСКА 1948 много кратко, игра още по-кратко и вече не е в отбора. А вероятно при други обстоятелства и различен път на развитие, с неговия талант от Господ, в момента щеше да бъде младежки национал.

Когато дойде при нас разбрахме, че освен да играе, той и тренира малки деца. Те пък го подкрепяха и също се радваха.

Същият Митко, който дойде тихо и още по-тихо си тръгна, преди часове качи снимка и написа: "Best coach...thanks for everything"

Снимката виждате. Тя е от контролата срещу Банско, завършила 2:2, на 57-о училище в София, през зимната пауза на първенството. Вижда се Митко в ляво по екип с яке и Валентин Илиев в дясно. Посланието е очевидно към Вальо.Ето защо искам да кажа на всички, които сами прецениха, че не могат да съчетават работа и тренировки, на всички, които бяха освободени по спортно-технически причини, на всички, които бяха освободени по здравословни причини, на всички, които бяха освободени по други причини - БЛАГОДАРЯ ВИ!

Знам, че всички до един страдат. Не от корист. За пари е невъзможно. Няма как. А заради емоцията да бъдеш част от магията на честната игра и честната цел на добрия морал в спорта. Нас ни боли с вас.

Но дисциплината изисква да бъдем в стегнат ред и да приемаме решенията на треньорския щаб, който и да е той, след като оперативно ръководещите са гласували доверие именно на тези хора. И общото действие с отбора следва неотлъчно целта.

Всеки от нас се раздели с любимци. Свои любимци. Харесвахме ви до един. Обичаме ви до един!

Бих искал да продължа Митко Захариев: "Вие бяхте най-добрите! Благодаря ви за всичко!". Вие не се уплашихте, когато другите се тресяха от страх. Страх от помията и наглеците в разпасаната ни държава. Вие сте славната страница първа от нашата вълнуваща история.


Димитър Захариев

Вярвам, че както вече се виждаме по мачове с Киро, Илиян, Митко и още някои, така всички вие ще бъдете с нас, когато можете и макар от другата, нежеланата от някои страна, ще продължим да теглим заедно впряга в правилната посока. А тя е точно една - КЪМ ВЪРХА! ПО ЧЕСТНИЯ НАЧИН, ПО ЧЕСТНИЯ ПЪТ, БЕЗ МАНТИНЕЛИ. При всяко отклонение, пропадане в пропастта.

Бъдете смели и позитивни, дори когато ви боли!