В ЦСКА стана потресаващо неудържимо! 15+3... Е няма такъв отбор!

Публикувано на: 30.07.2017 12:23

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Борислав Трендафилов
 Валентин Илиев заложи на съвършено различна стартова единадесеторка срещу Академик, в сравнение с мача срещу Хебър. От 10 полеви, 9 бяха юноши на ЦСКА, десетият - Боруслав Трендафилов не е, но пък вече е незаличима част от златната страница първа на армейския клуб.

Именно Боби, който е вторият най-налък по възраст в състава отключи една тема, върху която акцентираме последните дни. Защото положението в ЦСКА отдавна е минало уникална граница и по пиказател, който е табула раза за повечето клубове у нас.

18-годишният централен нападател е приет, не в едно, а в две вусши учебни заведения. Специалност ""Обогатяване и рециклиране на ресурси" в Минно-геоложкия университет и естествено "Футбол" " в НСА. 

Съвсем не е изключено съвсем скоро в ЦСКА да си спретнат неформален смесен академичен съвет. Справката на Проспорт, която не претендира за изчерпателност, сочи, че вратарят Кристиян Дяков учи бизнес. Левият защитник Давид Стоянов и нападателят Йоан Маринов са лицата на Нов български университет.

Най многобройната група, тази на НСА се води от Милен Иванов и Стоян Маринов. 24-годишнипт халф и новопривлеченият му колега на вратата вече са с висше образование. Костадин Хазуров е пред дипломиране. Близо до тапия е и Милен Кикарин. Следват героите от миналата година Калоян Стефанов, Борислав Ангелов, Георги Младенов, Георги Кънчев , Христо Митев и новобранците в академията Радислав Димитров и Герман Петров. Към всички тях, разбира се, е новопривлеченият вратар Ивайло Сайков, който е и нов кадър в НСА. 

ЦСКА не нашега може да кандидатства за рекорд в книгата на Гинес. Възможно е, но не е известно нам, по света да има вратарска тройка, в която единият да е завършил висше образование, а другите двама да са студенти.

Сред помощниците на Валентин Илиев е Михаил Цоков. Той работи безвъзмездно за каузата. Завършва магистратура по  "Спортна психология" и вече има предложение за докторантура в Националната спортна академия. Роденият през 1987 година млад специалист бе водач на треньорските групи за специализациите в Чарлтън и Фиорентина. Освен в прекия тренировъчен процес, Михаил ще помага и в анализите на съперника, дейност в която също има професионален опит.

Към картината ще добавим универсалният Емил Коцев, който също е възпитаник на НСА, отлишен статистик и анализатор.

Е няма такъв отбор. С 15 студенти и 3-ма завършили вусше образование.