Последният голям халф на България: Всичко на "Армията" е пародия, смях

Публикувано на: 30.07.2017 15:03

Автор: Проспорт.бг

©SNews.bg
Костадин Видолов
Бившият футболист на Ботев (Пд),  ЦСКА, Унион Берлин, Берое... - Костадин Видолов даде интервю за вестник "Меридиан мач", в което говори за предстоящия мач на "канарчетата" срещу "червените" и случващото се на "Армията" през последната година.
 
Коце, в дербито на кръга ще играят Ботев и ЦСКА, кой според теб е фаворит в момента?
 
Ще видим какво ще покажат двата отбора на терена, но мнението ми е, че в момента Ботев е с едни гърди напред. Разсъждавам така, защото се върна старият тракийски дух в играта на отбора. Не пренебрегвам Лудогорец, които са с класа над всички, но малко по малко Ботев се доближава до шампионите в игрово отношение. За другите не мога да кажа такова нещо.
 
Кое според теб допринесе за подобрението в играта на Ботев от средата на пролетта насам?
 
- Мога да кажа, много истини, защото работех дълго време в Ботев. Но след като върви отборът, не му е сега времето. Треньорът Николай Киров доказа, че разбира от футбол. Аз го познавам добре и знам, че той е страшно работлив и иска да се развива. Иван Кочев също. За мен обаче най-важното е, че президентът Ангел Палийски застана зад гърба им.
 
Кои са силните страни на новия Ботев?
 
- Аз мога да отлича освен Тодор Неделев, на който всички знаете възможностите, още двама играчи - Косоко и Ферандо Виана. Съставът играе компактно. Колективът винаги е важно нещо за израстването на един отбор. Всички го повтарят, но е така. Сега Ботев отново изглежда като здрав юмрук.
 
Признаваш ли ЦСКА за наследник на онзи ЦСКА, в който и ти играеше или по-скоро това е прекръстен Литекс?
 
- Ще отговаря с една дума - всичко, което се случва в този, клуб според мен е смях.
 
Защо?
 
- Не искам да влизам в подробности, но тези, които разбират от футбол, виждат пародията на "Армията".
 
Ще те върна пак на Ботев. Имат ли сили пловдивчани да отстранят Маритимо?
 
- Двубоят ще е труден. Няма как да отпишем Ботев, защото с тези изпълнители отпред винаги може да вкара гол. Дано се възстанови Тошко. Иначе резултатът от първия мач е справедлив.
 
Какво се случва с теб в момента, откога от клуба не са ти се обаждали и били се върнал, ако те поканят?
 
- Откакто се махнах, никой не ми е се обаждал, но Ботев няма как да е затворена страница за мен. Имах проблеми с някои хора, но все пак в този отбор съм ял бял хляб.
 
Играеш ли още за удоволствие с приятели?
 
- Вече съм дъртак, наближавам 50-те (б. р. - роден е на 2 май 1970), не мога да играя по селата, защото ще ми се случи нещо. Поддържам форма като тичам.