Научете още за Гого от Барселона и Славия, който ще учи в училището на Иниеста

Публикувано на: 07.08.2017 15:49

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Гого с треньора си Николай Николов в Славия и фланелка с подписите на вече бившите му съотборници.
Един от големите клубове в света - Барселона, си хареса българче, което в две поредни години е част от проекта Campus Barcelona.
 
Георги Александров Ангелов тренира футбол в Славия от 3 години и е набор 2008 г.
 
Треньор на терените край басейн "Спартак", където е базата на най-малките възрасти в "белия" клуб, му е Николай Николов.
 
Първият турнир, в който участва Георги с неговия отбор е "Иван Славков", игран на националния стадион "Васил Левски". Славия спечели трето място.
 
В две поредни години неговата възраст печели първо място у нас, а треньорът Николай Николов го налага като плеймейкър, който да атакува от втора позиция.
 
Преди повече от година семейството на Георги научава за инициативата Campus Barcelona от Фейсбук страницата на кампуса и се свързва с организаторите.
 
Няма нужда от уточнението, че любимият му отбор на малкия голмайстор е Барселона, любимият футболист - Христо Стоичков.
 
Целта на родителите е детето им да получи голямо вдъхновение, докосвайки се до магията на Барса. В началото те не осъзнават, че всъщност трасират път за развитието му като футболист.
 
Цялото семейство и треньорът му от Славия са с него в Барселона миналото лято. По време на тренировките с Campus Barcelona 2016, детето прави силно впечатление на треньорите от Барса. Той е трудолюбив, изпълнителен, отборен играч, дисциплиниран, с лидерски качества, упорит, взима бързи решения. Играе и с ляв крак, и с десен, без да се притеснява.

В края на тренировъчната седмица, наред с раздаването на сертификатите от клуба, добра оценка за работата си получиха няколко деца в кампуса. А към Георги бе отправена и покана да се пробва на ежегодните тестове за прием в Школата на Барселона (FCBEscola), като шансът му за успех беше много голям, според мнението на треньорите от каталунския клуб. 

От страна на организаторите на Campus Barcelona, Гого и семейството му получиха пълно съдействие по отношение на кандидатстване и попълване на документи. Техни представители го придружиха и на самите проби през март и април тази година.
 
Деца от цял свят минаха тестове за групите в неговия набор. От 1000 кандидата, опитните очи на специалистите в Барса избраха 100. Конкуренцията бе огромна.
 
Училището на Георги в Барселона вече е избрано - т.нар. футболно училище  "Lleo XIII", намиращо се под билото на хълма Тибидабо в Барселона. То има специални отношения с клуба. Там са учили бъдещи звезди като Андрес Иниеста, Виктор Валдес и Сержи Роберто. В някои случай учители от училището ходят в академията на Барса - "Ла Масия", за да преподават там.
 
На изпращане, сьотборниците му от Славия надписаха фланелка на "белите" с имената си и послание, че ще е винаги един от тях.
 
Треньорът Николов, който го придружи и тази година на Campus Barcelona, му връчи екипа на последната тренировка на "Миниестади" в Барселона, в края на кампуса.
 
Това се оказа първата стъпка на Гого към клуба, а колко още ще извърви... през "Ла Масия” или чак до „Камп ноу”...
Времето ще покаже.