Ивайло Чочев стана светец в Палермо

Публикувано на: 15.08.2017 14:49

Автор: Проспорт.бг

©palermocalcio.it
Ивайло Чочев
Ивайло Чочев се превръща в "свещен играч" за Палермо. Това е окончателната позиция на ръководството на клуба, начело с Президента Маурицио Дзампарини.

Позицията бе подсказана на италианските медии преди дни, сега тя става недискутируема, след първия мач за сезона срещу Каляри за Купата на Италия. Сицилианците направиха 1:1, като гости, в редовното време и продълженията срещу тима от Серия А, но загубиха при  дузпите.

Ивайло Чочев, хърватинът Мато Яяло и норвежецът Хайтам Алесами са опорните точки върху които треньорът Бруно Тедино ще гради състава, който още този сезон да си върне статута в елита на италианския футбол.

Позицията на Палермо бе потвърдена директно и на среща между директора на клуба Фабио Лупо и агент на играча.

"Ивайло Чочев е национален състезател с комплексни качества, които са основополагащи за нас. Не е въпросът в това дали той има още 3 години договор, или някой е предложил милиони за него. Той е непродаваем, защото Палермо има ясна цел. И тя е Серия А. Веднага", е споделил Лупо на срещата.

Освен споменатите два италиански клуба в медиите, към Чочев е имало конкретен интерес и от други на Ботуша, както и от германски и английски елитни клубове. Включително на нива близо до трансферната му цена, която към този момент е точно 10 пъти по-висока от цената, на която Томов го продаде в Сицилия.