Разиграха селски парчета за халф-национал

Публикувано на: 13.09.2017 00:08

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
?Сава Савов
Селските изпълнения в българския футбол отдавна са минали обсега на областните групи от сиромашките географски ширини.

Последното самоволно изпълнение е отказът на Зоналния съвет за Северозападна Трета лига да картотекира халфа Сава Савов в състава на Първа атомна от Козлодуй. Националът на България, при родени през 1996 година, пристигна в атомната столица миналата седмица, но подчинените на Бончо Генчев направиха всичко, за да не се появи срещу водача Кариана от Ерден и евентуално да обърка порива за членство в "Б" група догодина.

Единственото, което е убегнало от услужливите чиновници е, че по време на тренировка Сава е бил контузен и не е имало как да излезе на терена с подут глезен. Още по-забавното е, че когато се е появил в Ерден, тамошните, които са го разпознали са го питали защо не е е по екип.Сава Савов бе част от състава на ЦСКА 1948 за промоцията в Югозападна Трета лига, но съвършено неочаквано бе освободен от щаба на Валентин Илиев. Савов бе пред преминаване в Ботев Враца, където треньор е неговият бивш наставник в Локомотив горна Оряховица - Сашо Ангелов, но административни неуредици осуетиха идването на големия талант в Града на ботевата слава.

Сливналията бе забелязан още невръстен и дебютира за ЦСКА в "А" група под ръководството на Любослав Пенев. В националния отбор е бивш съиграч със Стефан Велков, Янис Карабельов, Антонио Вутов и други.

Със сигурност, за футболен град, като Козлодуй, Савов е страхотно попадение в спора за място на върха с Кариана, Бдин Видин и Спартак Плевен.