Козлодуй привлече още един от ЦСКА 1948

Публикувано на: 14.09.2017 16:19

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Крис с купата за шампион на София.
Крис Дяков ще подсили Първа атомна в борбата за слава и силно класиране в Северозападната Трета лига. Доскорошният №1 на ЦСКА 1948 бе картотекиран в Сливница, но шефовете от атомната столица се свързаха със стража и го поканиха за първи избор в своя много мотивиран и силен през този сезон тим, който води битка за място под слънцето с богаташите от Ерден, Бдин Видин и Спартак Плевен.

Дяков обаче постъпи изключително мъжки и проведе разговор с ръководството на Сливница, където бе картотекиран предната седмица и дори попадна веднага в групата за мача на отбора от Града на героите от Сръбско-българската война. Петър Малинов е уважил мъжкото поведение на Дяков и дори го подкрепил да направи решителна крачка и да се развива.
Феновете на ЦСКА 1948 си спомнят, че Дяков бе в групата срещу Беласица за Купата на АФЛ, часове след като внезапно почина неговият баща - командосът Ивайло Дяков. В знак на уважение към неговото поведение, съотборниците му позволиха той да вдигне първи купата за шампион на София, а след това бе взето решение тя да се съхранява в дома му в продължение на една година.

Дяков получи покана от Станислав Стоянов - Бандерета, който за кратко бе и състезател на ЦСКА, преди години, а в момента е Президент на клуба.

В Първа атомна бе привлечен ултраталантлавия халф на ЦСКА 1948 - Сава Савов, дне преди натам да се запъти и вратарят Дяков. До този момент целият треньорски щаб и ръководството на Първа атомна са във възторг от работата на Савов.

Крис е юноша на Славия и ЦСКА, бе подготвян няколко години в системата на Атлетико Мадрид, игра и в Гърция. Студент е със специалност, свързана с управлението на бизнеса.