Футбол ли? Чорбаджилъкът не е свършил! А и пазим пръсти за щракане на потни гюбеци

Публикувано на: 20.09.2017 11:45

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов- Полковника
Валидно е за целия хаос и несистемност на територията България. Но доколкото имам непосредствено отношение към футболната игра, организацията в нея и спортно-техническите и резултати, то ще се фокусирам върху значението на една местна поговорка и позната  декларация, които са отговорът за тоталната анорексия на обществените отношения. Подвижни скелети и повръщане...

Та те са: "Който плаща, той поръчва музиката!" и "Аз ша въ/ще ви издържам!".

Бъркотията идва от елемeнтарната разлика между това да си купиш билет за концерт, съответно да избираш и да поръчваш музика за малка или по-голяма общност. Но елементарната разлика не е за хора с мислене на елементарни биологични видове.

Защото някак ми е трудно да повярвам, че ако някой от старейшините на Мешерето прави сватба ще върти Валс №2 на Чайковски, а за първи танц на младоженците ще пусне йоханщраусовия "На хубавия син Дунав".

Още по-трудно ми е да повярвам, че спонсорите на метъл фестивал във Враца, ще поканят Берковската духова музика, независимо, че главният спомоществовател на тежките жици е женил сина си именно с този знаменит оркестър, а сватът поканил и оркестър "Карандила", щото булката била от Сливен.

У нас нещатните счетоводители са повече от разумното население. Всеки на всеки прави баланс и гледа хем да не се прецака, хем да си поръчва Азис, без да гледа кой е около него.

Между нас казано, няма информация Бенковски да е плащал с пари оръжието, конете, униформите и храната на Хвърковатата чета. Платил е с живота си. Но както сам казва, преди да напусне този свят: "Забих ръждив нож в сърцето на султана!".

Ето защо, когато развързвате кесия, заради отредената ви от живота участ, не мислете, като едноклетъчни! Понякога не знаете цената. А музиката не е лесен жанр. Без значение каква. Още по-малко е лесен пазар.

"Аз ша въ/ще ви издържам!". Не, нямам предвид конкретно Гриша Ганчев, когoто буквално цитирам от реч на 4 октомври 2015 година. Този тип манипулативно послание е следствие на "музикалната" логика. Манипулативно е, защото ви внушава, че сте цървули, без право на мислене, още по-малко на глас. Вие сте ниКОИ! Бавно и заробващо.

Светът въведе финансов феърплей, защото отдавна се подчинява на правилата за градеж на икономиката и отговорностите в нея. На територията с името България XIX век още не е свършил.

Най-богатите хора в света са създателите на компании през последните 20-25 години. До един креативни, работещи, мотивиращи. Зачитащи ум и действие, капитализиращи интелект.

Чорбаджилъкът издига зидове. Нито един процес не е изключен от общия хаос.

Чалгата е начин на живот. Почти всеобщ. Не съм установил тя да има световен пазар. Някак отсъства и в съвременните системи за отчисления, като VEVO например.

Футбол ли? Не драги ми!

Залози на живо и протрити талони за милиони.

Такава е музиката на живия живот на територията България. А колко ще продължи всичко това зависи от желанието ни да затъркаляме камъка или да пазим здрави пръстите.

За да щракаме на потни гюбеци...