ЦСКА е лидер, пътува към "Свети Петър"

Публикувано на: 27.09.2017 21:50

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Калоян Стефанов
ЦСКА победи Сливнишки герой в междинен кръг на Югозападната Трета лига с 2:0 и си върна лидерската позициа във временното класиране само след три дни.

Попаденията реализираха Емил Гъргоров и Кирил Котев.

ЦСКА контролираше събитията на терена, въпреки емоционалния си щаб, който сякаш бе зареден с други цели и ангажименти, което ошашави и арбитъра.

При първия гол Томислав Павлов навърза приблизително целия отбор на "Героя" на една носна кърпичка място, стреля, но топката бе отбита на голлинията, Гъргоров добави и тя попадна в ръката на защитник, но страничният съдия посочи с флаг центъра, арбитърът зачете гол. Гостите запротестираха неясно защо, като елементарната сметка сочеше, че ако бе отсъдена дузпа, то някой щеше да получи и червен картон.

През втората част армейците станаха много по-настоятелни. Налитаха почти всяка минута в атака, но гол така и не падаше. Почти цялата офанзивна линия се изреди да пропуска или да стреля неточно, включително влезлият много силно на смяна Йоан Маринов.. Все пак, при центриране от корнер, съвсем преди края, Котев засече неспасяемо и направи победата безспорна. Имаше нови пропуски, като най-сериозният, но предизвикал аплодисменти, заради изпълнението бе на Емил Гъргоров.

В неподредени категории, каквито обикновено не се вписват в класациите най-силният черноработник, Човекът на мача бе Милен Иванов. С достоен асистент в активния тормоз на съперника - Андон Гущеров. Солта и пипера на играта - Томислав Павлов. Лидер и мъдрец - Кирил Котев. Железният войник - Милен Кикарин.

Емил Гъргоров бе загубен за футбола в този мач с позицията му на върха в постройката. Tой е професор и с отлично играещия Томислав Павлов биха били невъзможни за почти всички в България. От много време теренът стене и мълви името на Калоян Стефанов. Абсолютният номер едно на гол, плюс асистенция през миналия сезон във всички състезания. 18 гола и 11 асистенции.

Бившият капитан стои, като съвършената алтернатива, в т.ч. и Йоан Маринов, след освобождаването на Калоян Бонев. Юношата на ЦСКА от Лозен не успя да се защити за краткото време, което му бе дадено.

От гостите, с уважение, следва да бъде спомената мъдрата игра на Любомир Деспотов. Вероятно не е съвпадение, че роденият през 1994 година играч е кадър от школата на екзекутирания преди година ЦСКА. Това момче разплете доста от сложните комбинации и скоростни двойни в наказателното поле и бе главната причина Сливнишки герой да не си замине с непоносима тежка мрежа от голове.

В събота ЦСКА пътува към стадион "Свети Петър". Там ще играе срещу Банско.