Момчетата на честта играха за чест и победа на Северозапад, халфът Атанас Кръстев е трансферна цел на лидера Кариана Ерден

Публикувано на: 01.10.2017 22:07

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Момчетата на честта, които минали сезон показаха как се играе със сърце за идея с ЦСКА в софийската Областна група-Юг, днес за пореден път показаха на футболна България, че парите са необходимо зло за хляба, но спортният морал може да има и други измерения.
 
Атанас Кръстев, Едуарт Атанасов и Станислав Желязков днес бяха на линия, на стадион "Слави Алексиев" в Плевен, заради едното красно име, без изплатени обещани възнаграждения. С празни джобове. От месеци. Спартак загуби от Левски с 1:2, но денят роди новина.
 
Характерът на мочетата от София и лидерската игра на Атанас Кръстев не останаха незабелязани. Кариана вече е с интерес към Кръстев, съобщават неподлежащи на съмнение източници от Бойчиновска община. Със сигурност Кариана ще преследва "Б" група този сезон, независимо от епизодичните стъпвания на криво. От Бойчиновци съобщават също така, че при окончателен фалит на Спартак, то от клуба са готови да привлекат веднага Атанас Кръстев, независимо, че до пролетния сезон няма да има право да играе. Ако Спартак продължи участие, то през зимната пауза Кариана ще направи и невъзможното да има в редиците си железния халф.


Атанас Кръстев, sportal.bg
 
Кариана продължава да е лидер в Северозападната Трета лига, но вече с още два отбора. Първа атомна и Бдин се изравниха по точки с ерденци - по 18.
 
Първа атомна победи червенобрежкия Партизан в Ботевия парк, в Козлодуй, с 2:1. Вещ разпределител на играта бе още едно от момчетата на честта - Сава Савов. Сава напусна играта принудително, заради недоизлекувана травма, но при надеждните 2:0 за ядрените от атомната столица на България. Това бе трети пореден мач за Савов и трета поредна победа на Първа атомна.  За Първа атомна се състезава и вратарят Кристиян Дяков. Дяков е първият вратар, заедно с Иван Герасимов в историята на учредения на 19 юли 2016 година клуб на ЦСКА.
 

Сава Савов
 
Бдин пък се разправи с Янтра Габрово. Постигна звучна победа с 6:0 и остана в челото на дългата надпревара за промоция в "Б" група.
 
На Северозапад, за Мизия Кнежа, се състезава и Иван Герасимов.
 
Северозападната Трета лига със сигурност е най-сериозната по състав, след Югазападната "Бундеслига". В Северозападната "Примера" са бившите участници в "А" група Спартак Плевен, Севлиево, Янтра Габрово, Академик Свищов. Бивши членове на "Б" група са Първа Атомна, Бдин, Партизан Червен бряг. Още един интересен шампионат в аматьорския етаж към професионалния футбол. И със сигурност солта на това място са момчетата на честта от лудия сезон на ЦСКА в областна група.