Хубчев не приема репетиции

Публикувано на: 10.10.2017 13:43

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Петър Хубчев
Селекционерът на България Петър Хубчев говори пред медиите в Люксембург. 

"Настроението е добро, момчетата като че ли са още превъзбудени. Те като че ли са осъзнали, че са направили нещо добро, но са и осъзнали, че това не е още голямата крачка. Сигурен съм, че няма да има оправдания от типа на умора, дълго пътуване, по-концентрирани са", започна бившият национал. 

"Не се съмнявам, че домакините ще играят на максимума си, особено след такъв резултат срещу Швеция. Това е нормално във футбола. В момента и да знам, няма да ви кажа какви ще са промените в състава. Имахме тежък мач три дни по-рано, такива неща са нормални", продължи Хубчев.

"Дали този мач ще е нещо като репетиция? Наистина срещата няма значение за класирането на двата отбора, но за мен ще е престъпление какъвто и да е мач, дори най-приятелският, да го приемаме като някаква репетиция за бъдещето. Тези мачове трябва да се играят концентрирано и сериозно", добави той. 

"Традициите? Тях вие, журналистите, ги знаете по-добре от мен и футболистите със сигурност. Едва ли те се интересуват толкова от нея. Традициите са много преди ние да застанем тук, тези неща не оказват кой знае какво влияние на нас треньорите и на футболистите", каза още селекционерът. 

"Вече имах възможност вчера да се съберем и да говорим, най-лесното е да кажем, че нашите момчета не са подготвени за такива тежки мачове, на двама-трима им се схванаха краката, но това не се брои. Започвам да ги опознавам играчите, самите те отговарят за себе си, а отговарят и треньорите в клубовете им".