Предконгресно. Поколението "Бербатов" ли?

Публикувано на: 10.10.2017 16:20

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов- Полковника
Прочетох интервю със Стойко Сакалиев, който призовава да се даде път на поколението "Бербатов", защото "то е по в час".

С уважение към всяко мнение, отдавна се каня да кажа две приказки именно по този повод.

Има живи свидетели от средата на 90-те години, които могат да потвърдят, че призовавах да действаме бързо, защото скоро ще дойдат четвъртите в света и всичко ще приключи.

Те дойдоха.

Смея да твърдя, че четвъртите в света имат значително повече география и опит от поколението "Бербатов". Но нито едните, нито другите, имат подготовката да плуват в "сярната киселина" на политическия басейн, в който се намират. Против правилата е да се меси държавата, но тя винаги е намесена. И следва да си тотален наглец, или непоправим кретен да твърдиш обратното. Защото просто футболът е политика. В нашия случай - отвратително нискоразредна и неуспешна политика. Засега.

Няма нищо по-прекрасно човек от терена да има капацитета да гради и управлява. Но обикновено, когато е разигравана топката, други са ходили на училище и изучавали сложните правила на играта извън оразмереното поле.

Тези дни имаме пореден обмен с, може би, най-приятелския чуждестранен футболен партньор. Германския футболен съюз. Нашите момчета от националния отбор до 19 са там, техните до 16 са на гости у нас. И играем контроли. Например в сряда от 16 часа, на базата в Бояна.

Но е добре и да се вгледаме в опита на страната играла на най-много финали на световни първества, с 6 милиона члена на своята организация, 170 хиляди клуба, домакинствала на две световни първенства, с 4 световни титли, европейски шампион, участник на 12 европейски шампионата и т.н., и т.н.

Няма да ви изреждам всички, защото ще получите главоболие, но нека започнем с първите.

Президент е Райнхард Гриндел. Той е роден в Хамбург и по професия е политически...журналист. Припишете му и всички европейски футболни структури.

Вице-президент Петер Фримут - пълноправен Професор по администрация от Дюселдорф. Той е и футболен човек, с дълъг стаж на върха на управлението във Фортуна Дюселдорф.

Вице-президент Кристиан Зайферт - световен клас специалист по комуникации, маркетинг и социологоия.

Вицепрезидент Петер Петерс - футболен коментатор и журналист, бивш професионален състезател по ... ръгби в Австралия.

И още по ред:

- Доктор Райнер Кох от Кил е юрист;
- Доктор Райнхард Раубал е политик от SPD;
- Доктор Щефан Оснабрюге е специалист по трудово право;

...

И т.н.

Преди всичко е важно да се разкарат представителите на просташкия вождизъм. И генетическите маниакални субекти.

И да се работи.

Убеден съм, че масираното присъствие на български представители, основно четвърти в света, в управленските органи на международните футболни организации следва да се пази.

Но с неандерталски ентусиазъм и животинска подкрепа, градеж не чакайте!

Изход винаги има.

Попитайте в Германия! Минералната вода е позната от хилядолетия.