За: Ние сме ЦСКА, те са Литекс! Аз съм грешен, но ще хвърля камъка...

Публикувано на: 25.10.2017 16:17

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов- Полковника
"Разделяй и владей!". Приписва се на Цезар, на римските генерали, на кого ли не. "Голяма риба в мътна вода се лови!" Българска поговорка. "Една лъжа, повторена сто пъти, става истина." Приписват я на злия гений, на пропагандата на ХХ век, Доктор Паул Йозеф Гьобелс.

Истанбулската конвенция. Сега. Домашно насилие, ...трети пол.

Разделяй и владей!

Но кой се занимава с истината? Съдът ли? Клетвената декларация с ръка върху Библията? Моля ви!

Абсолютната истина е метафизична.

Но какво би се случило, ако една истина бъде повторена 100 пъти. Дали пък няма да премине отвъд. Защото според философите-теолози, тя е самият Бог. А и Неговото наказание за Първородния грях. Да познаем доброто и злото. И да живеем с него.

Приех, със смущение, категоричното послание: "Ние сме ЦСКА, те са Литекс!"

Доколкото се постарах за година и половина буквално да не се интересувам от субектите на злото. И лъжата. А дали, всъщност, така не е по-удобно. За мен. За тях да не говорим.

Дадох си сметка, само за дни, че никак не е зле истината да се повтаря. По 100 пъти. Докато стане Абсолютна. И докато последният властови дебил не зацепи, че няма капацитет за разделителен владелец.

Да се припомня до Абсолютна истина, че обещалите подкрепа и средства заможни люде пред "Червена чета Радецки" за статуя на Христо Стоичков, във връзка с неговата 50-годишнина, се криха. Няма ги. Тишина. А хората събраха пари. Колкото могат. С тях се плати на скулптура. Заготовката е готова. Двуметрова.

Същите стратези отиграха с политическите ефрейтори разделението и влязоха с кални обувки от овчарника в Залата на славата. Същите, с помощта на кретен-ефрейторите на разделението добиха благородническа титла, с прогнила бърдоква в дисагите.

Най-слабите ученици на безумно силния Доктор Гьобелс се захванаха с лъжата. Не 100. Хиляди пъти.

Но не разбраха, че на тази земя има хора, които не стоят зад дуварите. Асоциализирани. Овладяни. Послушни. Авантаджии.

Никой не вярваше. В истината. Че ЦСКА се прероди на 17 юли 2016 година, за да живее. А не заради личен порив на Васил Божков, както сe напъваха в началото тълкователите, нито на Домусчиев, протрит прочит впоследствие.

ЦСКА от областна група, вече не е трън в задника. ЦСКА идва! Истината винаги идва. Имунитет срещу нея имат само защитените свидетели.

Защото е ЦСКА, а те са Литекс!

Така симпатичният Литекс, жертван в една истинна лъжа.

ЗАБЕЛЕЖКА
: Езичник съм, но съм ходил достатъчно съзнателно на училище. И си спомням Иисусовия казус за грешната блудница. Когато книжниците и фарисеите поискали от Иисус да се изпълни това, което повелява законът, а именно да я убият с камъни. Бог надигнал за миг глава, но не за да каже "убийте я" или "пощадете блудницата", а за да каже: "Който е без грях, нека пръв хвърли камъка върху нея!"

Какво пък!? Аз съм грешен, но ще хвърля камъка. Грехът ми е, че не го направих веднага.