ЦСКА мина силно, само с 3:0, през Етрополе, Ботев и Джакстъра не бяха достатъчни

Публикувано на: 28.10.2017 21:16

Автор: Петьо Костадинов-Полковника

©cska1948.bg
Веселин Васев
ЦСКА взе безусловно и категорчино победата в Етрополе, а головете на Гущеров, през първата част и на Хаджиниколов, от пряк свободен удар и Митев бяха най-малкото, което домакините можеха да получат в своята мрежа. С пропуски се отличиха Гъргоров, Йоан Маринов, дори Калоян Стефанов, за малкото време, което прекара на терена. Един гол бе отменен, заради засада. Мощна подкрепа на агитката от София. Вече и със собствен тъпан.

Много по-важно в анализа на играта на армейците е да се отбележи похвалната корекция в дълбочината между линиите, която видимо улесни комуникацията, скоростта и точността в разиграванията. Както и непознатата за повечето отбори у нас тактическа постройка. Остава и да се изчисти не само гласовата команда между играчите "Махай!", а и менталното и присъствие и нещата ще изглеждат още по-сериозно във футболно отношение.

Без никакво съмнение, в този мач, много очебийно израстване и препратки ала Първа лига показа Веско Васев. 24-годишният халф бе почти безупречно точен, неуморимо работлив и обещаващо умен. Правя тази бележка, с уговорката, че преподавателят Емил Гъргоров и другият лектор Кирил Котев, не влизат в анализ. Те си вършат фантастично работата. Котев има лошия шанс на подгизналия терен да получи мускулна травма на дясното бедро.


Емил Гъргоров преподава

Все по-уверено крачат младоците Петров, Стоянов, Маринов и Стефанов, замирисва на нова класа. Адекватна на името и амбициите. Давид Стоянов получи също травма и бе заменен на полувремето от мощния и безпощаден Митев.

Гущеров и Йоан Маринов за пореден път хвърлиха огромна работа по фланговете. Очевадно и безусловно Хаджиниколов се чувства на мястото си в халфовата линия, където много черна работа отметна и Милен Иванов. Стоичков замени Котев, без забележки, дори бе близо до гол. За разлика от преди няколко кръга, Милен Кикарин бе ... Милен Кикарин.

Ивайло Сайков. Той нямаше много активна работа и на добре познатия му терен в Етрополе бе лидер. Позволи си мигове на неконцентрация, но не бяха фатални, бе отличен при малкото опасности, особено при прекия свободен удар на съперника от опасна близост през втората част.

Домакините. Момчетата на местния специалист Краси Стоев направиха каквото можаха. Играеха научено, на моменти стройно. Но един Николай Ботев по десния фланг, с различна скорост и качество не можеше да бъде  достатъчен наставника да се противопостави. Колкото и да е било тиха мечта на някои субекти от трибуните. Дори с капитан, компютърен специалист, като юношата на ЦСКА и почти легенда на Ботев Враца и Етрополе - Николай Николов-Джакстъра.

Безупречна и професионална работа на полицията. Спокойни за изявата си фенове на ЦСКА, спокойна и коретна публика на етрополци, голяма част от която просто симпатизираше на гостуващия тим, поел по своя честен път към върха.

Двата отбора ще се срещнат само след няколко дни отново. Този път за Купата на АФЛ. На неутрален терен. Информация за мача ще бъде дадена допълнително.

ЗАБЕЛЕЖКА: Един ден, момчетата, играли в днешния мач, ще разказват, че са играли срещу или в един състав с Емил Гъргоров. А той не игра. Той изнесе практическо занятие и на двата отбора по майсторство. Което те следва да имат в оформена цел.