Курва дъно няма!

Публикувано на: 29.10.2017 10:08

Автор: Петьо Костадинов-Полковника

©Проспорт.бг
...

 — Ах, колко хубави са новите дрехи на царя! Каква чудесна мантия! Как хубаво му стои!

Никой не искаше да каже, че не вижда нищо, защото никой не искаше да мине за глупец или за некадърник. Нито едно царско облекло не бе извиквало досега толкова голям възторг.

— Гледайте, гледайте, царят е съвсем гол! — извика изведнъж едно дете.

— Господи, чувате ли какво казва невинното дете! — рече баща му и всички започнаха да предават думите на детето.

— Да, да, царят е съвсем гол! — извика най-сетне целият народ.

Царят беше поразен. Нему също се струваше, че народът е прав, ала си мислеше: „Все пак шествието трябва да се изкара докрай!“.

И прислужниците продължаваха да вървят все тъй тържествено след него и да носят краищата на въображаемата мантия.

Ханс Кристиан Андерсен, 1837 година

Та, чу се, че юношите на Ботев Пловдив пеели възторжено на легендарната футболна база "Панчарево", край София : "А Литекс не е ЦСКА!"

Скарали им се. Питали ги дали пеят така в Разград.Предполагам там пловдивските пиленца би трябвало да скандират "Пристис Долапите не е Лудогорец!"

Не разбирам. Но ми е ясно, че някои продължават да си мерят номера на обувките, ръста, банковите сметки, любовта на властта и т.н., и т.н. Още по-ясно ми е, че насред София смърди на непрани навуща. Че писанията на господин Мазния по посока на господин Гелосания не са били временна форма на селяния в българския футбол.

Преди година, огромен спец по маркетинговите трикове, ми звънна и ме пита кой ми плаща. Изсмях му се. След година дори не бих се изсмял. Толкова пошла е тесногръдата просташка наглост.

А сега ще му/им кажа. В промоция. Безплатният автобус е безплатен автобус. За напазарувани тъповати пръчки. Няма страшно! Хората са си наемали армии, та вие слуги и клакьори ли няма!?

Но ще препоръчам да запомните от мен две неща:

1. Приказките, не са приказки;
2. Литекс не е ЦСКА.

Има и трето, но няма смисъл да ви разяснявам. Та вие сте така водещи специалисти и знаете отлично - курва дъно няма.

Не си го изкарвайте на децата от Пловдив! Дали е 1837 година или точно 180 години по-късно, е все едно. Царят е гол! Дете лесно, с щъркел, не се лъже.

За финал ще ви покажа една снимка. Атрактивен червен автомобил. Но не е това, което си мислите. В този момент, на българския вторичен пазар, нетунингован и непребрандиран, върви на цена между 4 000 и 10 000 лева. Да му мислят в Маранело. Ако реши да влезе в заводите там и удари марката...