Калата прати ЦСКА на зонален финал

Публикувано на: 01.11.2017 22:08

Автор: Проспорт.бг

©cska1948.bg
ЦСКА спечели трудно, но заслужено регионалния полуфинал в турнира за Купата на аматьорската лига. Червените прекършиха с 2:1, на стадиона в Герман, симпатичния тим на Чавдар Етрополе.
 
На 15 ноември ЦСКА и Миньор ще определят победителя в Югозападната зона в битка на неутрален терен. Перничани се справиха също днес 2:0 срещу Вихрен в Кюстендил.
 
Чавдар излезе с повечето титуляри, които загубиха от армейците 0:3 за първенство преди броени дни. Валентин Илиев пък пусна доста експериментален състав.
 
Това е и причината преди почивката да няма положения. Ще се запомни удар в гредата на Николай Николов-Джакстъра, юноша на ЦСКА.
 
Това накара на почивката Вальо Илиев да пусне спешно Андон Гущеров и Николай Хаджиниколов. Ефектът беше моментален.
 
След няколко опасности ЦСКА откри в 60-ата минута при поредното центриране. Хаджи вдигна от корнер и Тони Стоичков отбеляза фирмен гол с глава.
 
Само 180 секунди по-късно Чавдар изравни след много хубава атака. Михаил Михайлов и Николай Ботев, други юноши на ЦСКА, комбинираха отлично и изведоха Пенчев. Той стреля точно до гредата за 1:1.
 
Червените хвърлиха в игра и Емил Гъргоров. Неизбежното се случи в 76-ата минута, когато Калоян Стeфанов засече от въздуха красиво топката за 2:1.
 
До край Гущеров и отново Стоянов пропуснаха да нокаутират гостите от Етрополе с трети гол.
 
Припомняме, победителите в четирите зони играят полуфинали напролет. Финалът също е на неутрален терен.
 
Съставът на ЦСКА: Сайков, Пидев, Стоичков, Митев, Кикарин, Васев, Георгиев (46 – Гущеров), Цветков (72- Гъргоров), Маринов, Стефанов, Спасов (46 – Хаджиниколов)
 
Треньор Валентин Илиев 

ЗАБЕЛЕЖКА: Информацията е на официалния сайт на ЦСКА.