Кралев облъчва "Тъпирус булгарикус"

Публикувано на: 03.11.2017 09:11

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
 Само преди ден говорих за особеностите на "Тъпирус булгарикус" и почти веднага господин министърът на спорта се пробва да се възползва от необятните характеристики на биологичния вид. И особено една от най-значимите - къса памет.
 
Амбициозно монтиран и озвучен репортаж на БиТиВи облъчва хората с някаква инвестиция за леко над 1 149 000 лева на нещото, което те наричат ЦСКА. Бегачът на дълги разстояния, със статут на министър, се изтъпанва лично пред камера, за да рекне, че такава инвестиция не е имало.
 
Скачащият при бомби на "Армията" репортер, Петър Нанев, гали терена на стадиона, дава историческа справка и отсича, че това е най-значимата инвестиция на "Българска армия".
 
Отзад напред.

 
Илюстрацията отгоре е от 4 юли 2016 година. Добре известната тренировка, след олигофреничната атаката с бутилки на "Тъпирус алкохоликос" по момчетата на ЦСКА. Кьоряв, с бял бастун, ще види, че теренът е готов. Сектор "Г" много преди това.
 
Договорът с ПФК ЦСКА АД бе прекратен със заповед на същата персона на 13 юли 2016 година. Цитирам мотив от заповедта: "Причината за прекратяване на договорите е откритото производство по обявяване в несъстоятелност на дружеството..."
 
Та питането е: Дали е възможно да се разясни още веднъж кой е инвестирал и как? Някои от нас все още не се дрогират. Виждат ясно, помнят дълго.
 
На едро в исторически план. Желателно е министъртът на спорта да не се изказва неподготвен или слугинажно, колкото и длъжността да го обуславя, интересът да го налага.
 
Все още този стадион е с челна фасада от времето на Илия Павлов. Все още този стадион е със седалки на Сектор "В" от времето на Илия Павлов. Тоалетните, ако щ ете, са от тогава. Специално за Кралев и Нанев ще отбележа, че ще им се обърка математиката, ако кажа колко е инвестицията за пълното реновиране на стадиона през 99-та. Неслучайно посрещнахме Англия в квалификация, на "Армията". И..., Нанев (Кралев), включително тревната настилка.

Дори няма да влизам в детайли за доведения от минус нула до безупречен вид (включително плувен басейн),  на база "Панчарево" по времето на Илия Павлов.
 
 
Тотални ремонти на основните фондове, от съблекални до помещенията в сградите се направиха от екипа на Васил Божков. Когато, може би структурата работеше по възможно най-европейски образец. Своя дял в инвестициите по основните фондове остави дори така недолюбваните собственици от "Титан". Изпълнителят на инвестициите е спорен в описването и надписването, но това са фактите. Включително трябва даим се даде признание за изпълнението на дренажа на първи терен на Панчарево. 
 
Следва много неприятната за голямата лъжа новина, че по времето на Томов се направи невероятно много. Започнатото по времето на "Титан" се подхвана от ЦСКА Завинаги и бяха инвестирани милиони от дарения. Работите бяха ръководени от Сашо Чакмаков. Впрочем, той извади и разрешителните, а доброжелателите го преследваха с глоба от 50 000 за диворасляк и отсечени три дървета, маркирани от тези, които глобяваха. ЦСКА Завинаги довърши реновирането на Сектор "А". Постави над 4 000 нови седалки. Някои закупени от "Титан".
 
Недобрите представители на "Тъпирус булгарисук" помнят, че не бе толкова отдавна, когато Кирил Домусчиев се яви и ни задължи да приемем Лудогорец за национална кауза. Е, някои не го направихме. Като ответна реакция просто отидохме и покрепихме румънския му съпреник на Сектор "Г" на "Васил Левски". В онази вечер на Моци.
 
Хубаво би било да не го усуквате! Излезте и кажете, че Литекс е поредната селска национална кауза и да си го знаем.
 
Напълно е възможно да отидем да берем ягоди в Англия, както предположи преди минути също паметлив приятел и буден българин. Непиремащ ролята на опитен плъх в лабораторията за престъпления. Спокойни ще останете.
 
А може и да не стане така. Ягоди има и в България.
 
Допускам, че транспарантите ще стават все по-разчупени и творчески. 
 
Това е началото: